Zamenjava na vrhu “večne” lestvice
Datum objave: Okt 4, 2023

V glasbi različne medijske hiše vodijo lestvice popularnosti posameznih skladb ….. kako dolgo, koliko tednov so posamezne skladbe na vrhu lestvice. Na lestvici objav na naši spletni strani vodi Martina objava o ALPINISTIČNI ŠOLI, ki se bo pričela čez nekaj dni in je vzdržala kar enajst tednov. Danes jo bo z vrha zrinila moja objava. To si ne štejem v posebno čast, čeprav sem tudi sam v njenem članku “pomembno” omenjen v besedi in sliki. Da sem se odločil, da Marto zrinem z vrha “svežih novic” sta pomembna dva dogodka.

Prvi razlog je, da sta v PLANINSKEM VESTNIKU objavljena dva pomembna članka o naših članih. Drejček na Everestu, Marinkina z “babjo ekspedicijo” pa v Pamirju. Predvidevam, da ste tapravi hribovci, ki imate vestnik naročen, članka že prebrali, drugim pa za pokušino prilagam delček intervjuja z Andrejem in Marinkinega potopisa. Vi drugi! Novo leto se bliža in celoletno naročilo Planinskega vestnika bo zelo lepo darilo za vsakega, ki ga še nima.

Drugi razlog, ki me pa zajeda je ta, da ni poročila s fotografijami o “Plezanju in parlamajzu” na Raduhi, da sedem univerzitetno izobraženih v enem tednu ne spaca skop članka o Prokletijah, …. da o drugih pomembnih dogodkih ne naštevam. Vsak naš član se naj vpraša, zakaj ni svežih novic o plezanju, …. zakaj spletna stran ni bolj aktualna, zakaj ne bi bila vsak teden nova naveza ali nov dogodek na vrhu aktualnih novic. Kdor hitro objavi, ta je tapravi!

Najbrž se je že kdo vprašal, zakaj pa jaz nisem prej kaj napisal,….odgovor je pa tu, v obliki starega jugoslovanskega vica, ki je šel približno takole. Kupim cajtnge in na prvi strani Dolanc, vključim radio in že govori Dolanc, …..gledam televizor in spet Dolanc, samo Dolanc,….. primem konzervo od golaža in na konzervi ……….

Za vas, za nas sem se potrudil:

Andrej Špiler

Pa ne pozabite takoj naročiti Planinskega vestnika.

Kategorije zapisa: Nekategorizirano

1 Comment

  1. Gozdna

    Špilč, tako je, kot si napisal! Planinski vestnik brez naročnikov je kot alpinist brez gora (če ne bo naročnikov, ne bo dočakal 130 let). Naša spletna stran brez objav je pa samo senca spletnega arhiva. Čakamo na prispevek o Prokletijah in (vsaj) na slike s parlamajza. Pa o parlamajzu ne bom (spet) jaz pisala, več kot preveč me je v PV in na tej strani.
    In če mogoče ta informacija kaj pomaga pri odločitvi, da bi pomagali ohraniti PV: proti koncu leta bodo za nove naročnike popusti.

    Marta

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

12 − 9 =

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.