Še malo sonca in morja…
Datum objave: Nov 24, 2011

Tale je že malo stara, pa vseeno…

V začetku oktobra smo Martin, Martin, Rok in jaz mudili na Sardiniji…

Jan

Kategorije zapisa: Reportaže | Športno plezanje

3 komentarja

 1. Šiljo

  Čudovita plaža je med nami povratniki bolj znana po imenu Cala Fuili, med prvopristopniki pa se širi mit o tisti kao TOP plezalni destinaciji otoka. Raja sicer ob povratku domov pravi, da so plezali v Cala Gonone-ju, kar pa se ob preveč popitih Ichnusah zna kar hitro zgodi prenekateremu raziskovalcu nekoristnega. V okolici Cala Gonone-ja najdete več kot dvajset plezališč in vsaj še deset tistih t.i. “sekret spotov”, ki po defaultu pripadajo lokalcem in najaktivnejšemu opremljevalcu smeri . Maurizio Oviglia je tudi avtor vodnička Pietra di Luna in večine ta navrtanih. Oktobra je luč v spletnih prodajalnah ugledala že peta dopolnjena izdaja vodnička. “Sekret spote” pa najlažje najdete na njegovem Facebook profilu ;). Samo ne povejte naprej! Sekret, pa to…

  Plezališče katero ime ti je ušlo pa se imenuje La poltrona. Poleg ogromnega števila kratkih “tečajniških” v desnem delu stence, ponuja platast sektor direktno nad Cala Gonone-ju tudi navrtan big wall climbing. Predvsem za tiste, ki si želijo na zasluženem dopustu v svojih beležnicah odkljukati še kakšno zavidljivo večraztežajno. Predlagam cca. 200 m smerco Deutsch Wall! Po plezanju v smereh ala Deutsch Wall jogurtova kopel nujna. Coperton, da pocrniš a ne da izgoriš, pri teh temperaturah ne pri niti v širši krog rešitev! Centralna plata se leze oz. jo ta pametni plezajo le pozimi in še to v popoldanskih urah.

  Rdeča stenca z 25 m štemrisa, če se ne motim, pa se tudi to zadnje čase res neverjetno velikokrat, je eno meni ljubših plezališč na otoku. Domusnovas Špiler, al ne!?

  Ja, tablica zona militare služi na Sardi kot neke vrste plakat ali flyer za zloglasne Bunga Bunga zabavice, katerih gostitelj je mladostniški ex premier. :) Če bi šli na skrajni sever pa bi naleteli na odstranjene svedrovce okrog Madonine rezidence. Tako da… Jebi ga. Denar je glupih vladar!

  Vodniček! Upam, da ne Rudijev oz. moj. Pravzaprav najin. Oziroma naš!

 2. JanSpi

  Imena si dobro zadev. Sem prevero v vodničku.

  Ja pozabljeni vodniček pa je bil (oz. je še vedno) vajin. Smo seveda takoj šli nazaj ponj.

 3. Vezi

  Čisto po mojem okuso,si mi serviro skoraj verjetno mojo naslednjo več dni trajajočo plezalno pustolovščino .LP Vezi

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

three × 4 =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.