Datum objave: Mar 26, 2019

Naši maršali Rad’he, Miha, Fižola in gospod Špiler, že leta vestno skrbijo za naše prostore na Grohatu, uporabljamo pa jih vsi, zato sva z Marinko dobili malce slabo vest in sva izpolnili lanskoletno obljubo.

Ko se dela, se dela! 0-odstotni!

Ko se dela, se dela! 0-odstotni!

Pretekli konec tedna sva se lotili spomladanskega čiščenja naših prostorov v koči pod Raduho. Živila, ki jim je pretekel rok uporabe (marsikaterim že pred veliko leti), so romala na kompost, odvečna in preperela plastika v smeti, nekaj pozabljenih stvari in takih, ki se bodo še uporabljale, pa sva shranili v vreče in skupaj z vrečami, polnimi odpada, spravili v našo vilo (uto), da se odpeljejo, ko bo to mogoče. Kmalu se bo soba prepleskala, zato je večina stvari, ki je bila prej na policah in kaveljčkih, zdaj v omarah – da bo manj dela, ko bo dan D. Med kupom oblačil, enimi celimi in na videz dokaj novimi čevlji, kupom posteljnine in še čem, sta gor še pozabljena spalna vreča in del šotora s palicami. Če kdo kaj pogreša, naj odnese oz. sporoči, drugače bomo to v bližnji prihodnosti razdali ali oddali. Prilagava nekaj slik (galerija), če bo kdo prepoznal kaj svojega.

Seznam živil, ki so ostala na Grohatu po inventuri:
– sol
– sladkor
– poper
– klinčki
– lovor
– čili
– kari
– cimet
– kava
– med
– nekaj marmelade
– 1/2 kg testenin
– slani prigrizki (200 g)
– vsi bicini domači čaji
– smrekovi vršički
– 1/2 l olja
– nekaj litrov vina
– žganje in likerji
– kar nekaj piva (tudi s pretečenim rokom uporabe)
Tale ni bil najstarejši ...

Tale ni bil najstarejši …

Za oddih sva šli čez Vetrne police, ki so naju kar malo presenetile s pestrostjo (ali pa zato, ker jih včasih po krivici podcenjujemo) – sva gazili, pikali, gazili, praskali, tolkli v led in zamrznjene trave, spet gazili, zatikali, pikali … Zelo fajn!
Vetrne police

Vetrne police

Marinka in Marta
Kategorije zapisa: Aktualno

1 Comment

  1. Domen

    Vau. To pa je robe. Bravo. Mislim pa da je čelka ki sta jo našli in jo že dalj časa pogrešam moja.

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

thirteen − 10 =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.