58. TRADICIONALNI SPUST IZPOD RADUHE
Datum objave: Apr 11, 2018

V nedeljo 8.4.2018 smo na Grohatu pod Raduhu uživali v čudovitem pomladanskem vremenu. Sonce, šajbe, zvesti tekmovalci in navijači. Škoda,  da tudi drugi smučarji niste prišli. Organizatorji se trudijo, da vse teče kot namazano.  Rokerjem pa je tudi vseeno ali igrajo polni ali pa nabiti koči privržencev veleslaloma pod Raduho. Priprave na tekmo so potekale  ob dobri glasbi, Leninih dobrotah, in tekočem dopingu do jutra. Kdor ima kondicijo in alpinisti jo imamo, lahko skače ob rockelnrolu celo noč. Zjutraj pa ajdovi žganci in mleko za moč, potem pa dilce na noge in v hrib.

Ker organizatorji poskrbijo poleg klasične tekme z abzajlom in veleslalomom med količki tudi za tekmo za “vse kategorije” – mlade, stare, hitre in počasne (na srednji čas) je vsak lahko zmagovalec. Letos je na najvišji stopnički stal naš Anže Miklavžina, ki mu je družbo delal še načelnik GRS KOROŠKA, Miran Kaker – Keks.  In glavna nagrada:  plezalni štrik 70 m; 9,8 mm. To pa ni tako slabo.

V ta pravi tekmi pa sta zmagala naša Matej Flis in Branko Maček. Čestitke! Glavna nagrada klini in šop kompletov za vsakega.

 

Slike uradnega GRS fotografa in rezultate si morate ogledati na spletni strani: DRUŠTVO GORSKA REŠEVALNA SLUŽBA KOROŠKA

….Kogar ni na sliki ni bil na tekmi! Nič hudega. Ne čakaj, zmigaj se in se nam pridruži.

 

Naslednja večja akcija je že predpraznična Paklenica !

 

 

Kategorije zapisa: Alpinizem | Tekme | Turno smučanje

Komentarji

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

five × two =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.