Alpinistična šola – Prva skupna skalna tura – Klemenča peč
Datum objave: Maj 21, 2012

Že v tednu pred soboto 12.05.2012 smo vsi tečajniki čakali na morebitno plezanje v Staničevem vrhu. Zaradi slabega vremena in padavin v višje ležečih območij je Staničev vrh odpadel, nadomestila pa ga je za dostop in sestop prijaznejša Klemenča peč teden dni kasneje.

V soboto smo se dobili ob sedmih zjutraj pred Mercator centrom v Slovenj Gradcu in se s tremi polnimi avtomobili odpravili proti Logarski dolini. Na parkirišču pod steno smo se porazdelili po navezah, ki so jih vodili Marta, Marinka, Domen, Franc in Jan. Tri naveze so se podale v daljše smeri v levem delu  stene (Sivi volk, Pobeg v desno), ostali pa so plezali v desnem delu stene, kjer se nahajata nekoliko krajši smeri Sarti in Snorky.

[singlepic id=2964 w=320 h=240 float=left]

Tako, od tukaj dalje pa je šlo zares. Ponovili smo še nekaj stvari glede samega gibanja navez, nato pa akcija!

Plezanje je potekalo bolj ali manj tekoče, na koncu smo se vse naveze uspešno in predvsem varno prebile na vrh stene. Zahvala gre seveda članom AK Ravne, ki so nam med samim vzponom odgovorili na vsa vprašanja in opozorili na morebitne napake in težave, ki se lahko pojavijo.

[singlepic id=2963 w=320 h=240 float=right]

Člani navez, ki smo plezali Pobeg v desno in Sivega volka smo se nato dobili na vrhu stene in se v štirih spustih po vrvi vrnili pod steno. Omeniti velja, da so se spusti “nekoliko” zavlekli, tako da so nas kolegi iz ostalih navez počakali v prvi gostilni ob cesti.

Večina se nas  glede na zbrane vtise strinja, da je bila izbira lokacije za prvo plezanje v okviru alpinistične šole več kot primerna.  Sicer so bile plošče na določenih predelih precej zahtevne, tako da je bilo treba kar “pomigati”.

Menim, da je bila skupna tura enkratno izpeljana in verjamem, da vsi tečajniki nestrpno pričakujemo naslednji preizkus junija v steni Raduhe.

[nggallery id=140]

[slideshow id=140]

Komentarji

Trackbacks/Pingbacks

  1. AK Ravne » Alpinistična šola – Druga skupna skalna tura – Raduha - [...] tura – Raduha June 10th, 2012 blazstruc Leave a comment Go to comments Od prejšnje ture (Klemenča peč) je…

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

fourteen − three =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.