Alpinistka Megi
Datum objave: Avg 1, 2011

Dooooolgo – predolgo smo čakali, da smo na našem ferajnu spet dobili članico z nazivom alpinist. Verjetno bo le starejša generacija članov vedela, katera punca je nazadnje pridobila ta plemenit naziv.

V današnjih časih večini to nič ne pomeni, a nekaj je še vedno ljudi, ki jim prvinski alpinizem leži v srcu in nekaj dajo na to.Vsekakor med te ljudi sodi naša Marta.

Za izpit je potrebno nameniti kar nekaj časa, pa še veliko vaje je potrebno, saj je na izpitih potrebno pokazati veliko znanja s celotnega področja alpinizma. Grand finale pa je izpitna tura. Marta jo je to soboto splezala v imenitni družbi Tine di Batista. Preplezali sta Kovinarsko smer v Veliki Mojstrovki.

ČESTITKE ALPINISTKA MARTA.

Kategorije zapisa: Alpinizem

5 komentarja

 1. Alenka

  R.E.S.P.E.C.T.!

 2. Vezi

  Zadnja ženska, ki je na našem ferajno delala alpinistični izpit ja bila Tajnikova Jelka in to pred kakimi dvajsetimi let-seveda od oka . LP Vezi

 3. Domen

  Aha. Upam da ne bomo spet čakali 20 let (od oka) na novo alpinistko.

 4. Domen

  Je pa leta 92 naša članica Zala Žaže tudi opravla izpit. Tako da sta verjetno Jelka in Zala zadnji članici, ki sta opravili izpit. Tolko da člani, ki smo se klubu priključili pozneje, malo spoznamo kaj se je v klubu dogajalo.

 5. Megi

  Hvala! Ni mačji kašelj ta alpinistični izpit, res ne! Bi bila pa neiskrena, če bi rekla, da nisem tudi uživala – tako na treningih z Domčijem kot na izpitih samih (način dela je primeren, GV-jevci oz. inštruktorji so face in korektni …). Tura s Tino je bila pa krasna; Kovinarska smer je res lepa, Tina pa dekle na mestu (super punca, ki presneto dobro pleza!).

  Izpitov se še kar radi otepamo, češ da nazivov pa res ne potrebujemo … Pa vsi vemo, da ni bistvo v nazivu, izpiti so zato, da se zares česa naučimo: ko se pripravljamo in med izpitom samim. Znanje pa v alpinizmu prekleto prav pride! Pa obnavljati in nadgrajevati ga bo treba!

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

1 × five =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.