Babe v Babi
Datum objave: Sep 23, 2011

Mateja se je z njenim plezalnim izborom izkazala že prejšnjič in zato sva z Martino komaj čakali, da spet dobi fraj dan in da se ji zopet pridruživa. Na Jezerskem smo se dobile še z Darinko.

Kljub temu, da je jasno, da je Nova centralna v Veliki Babi zelo plezana smer, smo se v njo optimistično podale v soboto, zelo zgodaj seveda, z namenom, da z vstopom prehitimo vse morebitne druge plezalce. No, enak plan so imele ta dan še tri druge naveze. Nekateri so bili celo optimistični, da bodo ostale prehiteli v smeri , pa se tudi to ni izšlo. Tako je bilo plezanje po kompaktnih platah in kakšnem malo manj kompaktnim vmesnih cugom zelo družabno.

Če zanemarimo par kamnitih bombandiranj, ki so bili cena za simpatično druženje,  smo se imeli super. Smer je res tako lepa kot je v opisih, sestopi pa tudi. Sestopili smo po feratah, najprej do koče na Ledinah in nato po slovenski do izhodišča.

Plezali: Mateja, Darinka, Martina, Daša in ostalih šest.

[nggallery id=90]

Kategorije zapisa: Alpinizem

2 komentarja

  1. primoz

    Super zgleda tole. Upam, da se lahk naslednjič kak ded pridruži.

  2. Martina

    Just a perfect day!!!
    Primož, smo ugotovile, da je ni čez žensko navezo. Sam pa z veseljem s sabo vzamemo tudi kakega moškega. Če ne drgač, da nam bi težke ruzake nosli :)

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

thirteen − five =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.