Boka Kotorska 2008
Datum objave: Jan 3, 2009

Ravne na Koroškem, 02.01.2009

POROČILO S PLEZANJA PO STENAH NAD OBMORSKEM NASELJU ORAHOVAC V BOKI KOTORSKI

V nedeljo 21.12.2008 smo se odpravili v Cerknico, kjer smo pobrali Manjano – Marjana TURŠIČA. Ostali člani tabora so bili: Iztok JEŽ, Davo, Angela, Sonja in Stanko MIHEV. Potovali smo 12 ur in prevozili 940 kilometrov.

V obmorskem naselju Orahovac v morskem zalivu Boka Kotorska. Nastanili smo apartmanu, ki nam je bilo prijetno bivališče (40 € na noč). Po dolgih dnevih deževja, se je začelo nekaj dni lepega toplega vremena.

Ponedeljek, 22.12.2008 –

Stena nad Orahovcu

Stena se začne nekaj deset metrov nad glavno cesto proti Kotorju. Smer se proti koncu spremeni v greben.

Ime smeri: BREZ PANIKE, ocena težavnosti: III/ I-II, čas plezanja: 3 ure, višina smeri: 350 m, plezali so: Sonja MIHEV in Iztok JEŽ ter Marjan TURŠIČ, Davo in Stanko MIHEV.

Torek, 23.12.2008 –

Stena Mrdovi

V steni se vzboči prelep začetni steber z nadaljevanjem zelo ozkega grebena z oknom. Nadaljuje se še preko treh stopenj v grebenu. Skala je odlična.

Ime smeri: TRETJI KAMEN OD SONCA, ocena težavnosti: V+/ IV+, II-III, čas plezanja: 6 ur,višina smeri: 510 m, plezali so: Sonja MIHEV in Iztok JEŽ ter Marjan TURŠIČ in Stanko MIHEV.

Sreda, 24.12.2008 –

Stena nad izvirom reke Ljuta

Smer z lepimi detajli kompaktne in razčlenjene skale.

Ime smeri: ČETRTI KAMEN OD SONCA, ocena težavnosti: IV+/ IV, čas plezanja: 2 uri in 30 minut, višina smeri: 270 m, plezali so: Iztok JEŽ, Marjan TURŠIČ in Stanko MIHEV.

Četrtek, 25.12.2008 –

V četrtek se v Kotorju srečamo s črnogorskim alpinistom in pridnim avtorjem spletne strani – www.montenegroclimbing.net – Vanja PEJOVIĆ. Še proti Lovčenu, kjer nas zaustavi led in sneg.

Petek, 26.12.2008 –

Vrh MRDOVI

V močnem obmorskem vetru se povzpnemo na vrh Mrdovi z izrazitimi kraškimi pojavi. Sestop v dolino mimo kapelice sv. Nikole.

Sobota, 27.12.2008 –

Po zajtrku se spravimo v avtomobile in se odpravimo proti domu. Vreme se slabša in del avtoceste sv. Rok na Velebitu je zaprt. Tudi čez Liko postanejo ceste zasnežene, ki pa se proti Zagrebu izboljšajo.

Preživeli smo prijeten zimski teden ob morju. Splezali smo tri lepe smeri v kompaktni skali. Nasvidenje v naslednjem plezanju.

Stanko MIHEV

Kategorije zapisa: Aktualno | Alpinizem

Komentarji

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

ten − one =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.