Če se “cajt” za druge stvari porabi …
Datum objave: Jul 25, 2014

… kot za pisanje, kmalu nastane že več kot trilogija.   Ker se z Juretom ob prostih dneh drživa bolj Ljubljane, naju pogosto vleče na Vršič. Konec junija sva želela spet preplezati eno od Paulinih smeri, Zahodni raz v Mali Mojstrovki, pa naju je zaustavilo še vedno ogromno snežišče. Pa sva šla pod Kamenkov kamin, ki naju je tudi že lep čas mikal – sploh Jureta, ki obožuje kamine. Res je kratek, ampak je tudi krasen! Super detajli, tako da kljub dolžini (kračini) ne moreš enostavno skočiti čez. Se pa najde kar nekaj svedrovcev in klinov, tako da kaj dosti robe ni treba nositi na pasu.

k

kk

 

kkk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nedelja, 6. julija, je bila vroča, da bi se človek kar preselil nekam više, a ker sva imela popoldne obveznosti, sva skočila v Begunjščico in čez športnoplezalno smer Janc-Mali. Lepa, opremljena, dostop in sestop pravljična (kratka, skoraj ravnina) … Skratka, super smerca za na hitro!

jm

jm2

17. julija je Jure zamenjal soplezalko za soplezalca in s Klemnom Erženom preplezal Smer po zajedi v steni Nad Šitom glave. Menda je čudovita smer, našpičena od začetka do konca, s super skalo in kar nekaj klini, tako da sta za dodatna varovanja uporabljala samo metulje. Jure pravi, da malo spominja na Zagorčevo v Raduhi, Klemen pa, da na Belač-Zupan v Šitah in GG v Vežici. Vsekakor si jo zelo želim potipat … :-)

zaj zaj1     zaj3           zaj4

Čez dva dni sva zopet optimistično korakala proti Zahodnemu razu, saj je pod Mojstrovko v glavnem kopno, a sva se spet pesimistično obrnila, saj je v škrbini, kjer je vstop v smer, še vedno veliko snega, robne zevi pa niso bile videti ravno enostavno prehodne. Pa sva šla v Severni raz in se spet imela krasno.

 

sr

sr2

 

 

 

 

 

sr3   sr4 sr5 sr6

A tudi nedelja ni bila slaba, čeprav je bila delovna; preživela sva jo v dolini Krmi, kjer je Jure snemal oddajo z oskrbnikom Kovinarske koče. Kaj je lepo tam!!! Posnetek oddaje, reportaža in fotografije so tukaj.

Gozdna

Kategorije zapisa: Alpinizem

Komentarji

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

10 − three =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.