Ceuse, do 7c+
Datum objave: Jul 28, 2011

Letošnja poletna lokacija – Ceuse, francoska meka športnega plezanja. Plezališče, ogromen kos skale, ki se razprostira od leve proti desni v obliki “krone”, se nahaja na nadmorski višini cca. 1800m. Hladen zrak in veter omogočata idelne razmere za plezanje v poletnem času, ko večina plezalcev, ki plezajo težje smeri, beži pred vročino. Plezlišče ponuja okoli 350 raznolikih smeri od 5a do 9a+ (9a+ slavna Realization ameriške plezalne zvezde Chrisa Sharme), in je primerno za vse, tudi za tiste, ki samo varujete, saj boste uživali v prelepem razgledu in svoj “trening” opravili že pri dostopu, ki je nekoliko neobičajen za športno plezalna plezališča – iz campa do stene boste potrebovali okoli 1h 15min. Izbira plezališča je idealna tudi za tiste, ki se pogosto soočate s strahom pred padcem – garantiram vam, da boste ves strah pustili v Ceusu :).
Camp je na vznožju hriba pod plezališčem, nekoliko oddljen od bližnjih naselij in mesta Gap. Tukaj boste srečali plezalcev iz celega sveta, ki v campu preživijo tudi po več mesecev. Neplezalcev tukaj ni. :)
Z Domnom sva v Ceusu preživela slaba 2 tedna, prvi dan sva se na poti ustavila tudi v Brianconu. Nekaj smole sva tukaj imela z vremenom, večkrat nam je plezanje preprečil dež (plezanje v dežju je tukaj praktično nemogoče, že zaradi dostopa), tudi temperature so bile precej nizke – sama sem večino časa preživela v puhovki. Suhe dni sva izkoristila za plezanje, mokre pa za ogled etap Toura.

Smeri v Ceusu so nekoliko težje kot v drugih plezališčih (nekatere tudi bolj po “francosko” navrtane :)), saj se tu kalijo najboljši plezalci sveta. Preplezala sem 40 smeri, večino 7a do 7c+.

Naj jih omenim le nekaj:
Briancon:
Mere a glo con 7c
Solstis d’hiver 7c

Ceuse:
Mirage 7c+
Berlin 7c
Hyper Mickey 7c
Blanches Fesses 7c
Vagabond d’occident 7c

V primeru, da želite več informacij, ker bi se tja odpravili tudi sami, vam z veseljem svetujem. Prodajam tudi popolnoma nov vodniček za plezališča v okolici Briancona za polovično ceno 15e.

Lep plezalni pozdrav in čim več sonca,
Katja (Five Ten)

Kategorije zapisa: Nekategorizirano

Komentarji

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

five × 4 =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.