Delovna akcija v plezališču Kot
Datum objave: Maj 28, 2024

V soboto 25.5. 2024 je potekala delovna akcija v plezališču Vranske Peči/Kot nad Prevaljami, ki mu lanskoletno avgustovsko neurje ni prizaneslo. Zbor je bil ob 8h pri gostišču Brančurnik, kjer smo se porazdelili po avtomobilih ter se odpravili proti Kotu.

Že po poti smo naleteli na prve ovire, cesta je bila na več mestih poškodovana, zato smo takoj začeli z urejanjem. Očistili smo nanešeno zemljo in kamenje ter zasuli luknje, da smo lahko nadaljevali pot do plezališča.

Ko smo prispeli na lokacijo, smo iz avtomobilov vzeli lopate, motike, krampe in žage ter začeli z delom. Prva naloga je bila postavitev novega lesenega mostu, saj je voda odnesla začetek poti proti skali.

Nadaljevali smo z urejanjem, košenjem trave, čiščenjem in utrjevanjem poti ter z izkopavanjem stopnic. Z veliko truda (in z veliko nanošenega peska) smo utrdili tudi varovališča in zagotovili, da bomo lahko dobro stali med varovanjem soplezalcev. Štor v bližini pa smo preuredili kar v klopco.

Delo je bilo fizično naporno, a vzdušje med udeleženci je bilo odlično. Po končanem delu smo se zbrali ob žaru in se okrepčali s pečenim mesom, ki ga je za nas pripravil Andrej.

Delovna akcija je bila uspešna, dostop do plezališča je ponovno mogoč in lepo urejen.

Hvala vsem udeležencem za sodelovanje!

Udeleženci delovne akcije: Eva, Natalija, Urška, Zdravko, Domen, Leon, gospod Špiler, Mitja, Zapi, Grega, Damir, Sebastjan, Brane, Iki, Andrej, …

Objavo je pripravila Eva Smolak.

Kategorije zapisa: Aktualno

Komentarji

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

3 × one =

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.