Deset sesalčevih zapovedi
Datum objave: Dec 10, 2012

Ob vseh obiskovalcih vpisanih v knjigo “gostov” na mali plezalni steni in tistih nekaj VIP-ovcih, ki jim je klubsko evidentiranje ob prihodu na boulder še vedno odveč, mogoče celo čisto preveč, bi človek pričakoval, da se najde vsaj en korenjak, ki se bo znal/upal spopasti z magnezijem prenatrpano dušo aparata. Moment, kjer teoretiki pogorijo in nastopijo praktiki, se je vlekel debele štiri tedne. V tem času je bil možakar klinično mrtev, pregoreval, celo nespameten nakup se je omenjal po kuloarjih. Skratka, za večino totalno neuporabna reč!

[singlepic id=3440 w=320 h=240 float=left]

Res je, ni najboljši, je pa naš.

Ne vem za koga vraga in komu so namenjene vse tiste zapisane opazke in opombe v knjigi, če se na objektu obrneta na teden vsaj dve polni strani plezalnih veseljakov, sesalec pa kljub pojačanem obisku boulderce v zimskih dneh ostaja tudi po cel mesec nefunkcionalen, death. Strici iz ozadja, socialna omrežja ala BrezobraznaKnjiga (beri FaceBook), neomejena količina instant nasvetov, ki jih zbrskamo in skinemo s spleta. Pa vas vprašam, so res navodila za uporabo in vzdrževanje sisavca skrita očem navadnega smrtnika?! Podatek za modrokrvne?! Neee… Prazen žakelj ne stoji pokonci, poln sesalec pa vlekel tudi ne bo, sploh!

Če se boste v prihajajočih prazničnih dneh mudili in preizkušali svoje meje v katerem od okoliških slapov, mogoče vlekli špure po celcu, vzdrževali čez leto pridobljeno mišično maso v suhi skali,… in vam iz nosu nepričakovano pogleda “svečka” oz. ste od pretirane doze adrenalina čez nove merino spodnjice fasali neprekinjeno črto, pokličite. Vam na uslugo pridemo tudi na dom. Skratka, Vi izbirate, Mi vrtimo!

Deset sesalčevih zapovedi v fotografiji oz. Beta dneva! Proces čiščenja meha aparata vzame celih pet minut vašega in prav tako mojega dragocenega časa.

Lepo pospravljeni

[singlepic id=3438 w=320 h=240 float=left]

[singlepic id=3439 w=320 h=240 float=left]

[singlepic id=3441 w=320 h=240 float=left]

[singlepic id=3442 w=320 h=240 float=left]

[singlepic id=3443 w=320 h=240 float=left]

[singlepic id=3444 w=320 h=240 float=left]

[singlepic id=3445 w=320 h=240 float=left]

[singlepic id=3446 w=320 h=240 float=left]

[singlepic id=3447 w=320 h=240 float=left]

[singlepic id=3448 w=320 h=240 float=left]

[singlepic id=3450 w=320 h=240 float=left]

Kategorije zapisa: Aktualno

7 komentarja

 1. Domen

  Iz mojega poklica vem, da je vedno kriv aparat in nikoli uporabnik.
  Sesalec DELA !!!!! (prosim da me nihče več ne pokliče glede teme SESALEC).

  Šiljo pa je še enkrat znova pokazal, kako se zadevi streže. Hvala.

  Prosim da se uporabniki male plezalne stene držite zgornjih navodil.

 2. Vezi

  Zadeva je enostavna kot pasulj, če ne čistiš sesalca oz. filtra pač ne plezaš.LP Vezi

 3. Šiljo

  Po tem takem se je od prejšnega torka, ko sem usposobil sesalec, pa do včeraj na bouldru spet samo vrtalo po nosu!!! Sesalec spet grdo zafilan. A jebi ga, počasi že tudi mene boli rit!

 4. domen

  Očitno bo treba zapečatit bulder za kak teden in prepovedat plezanje. Pol se pa bojo mogoče najbolj pogosti obiskovalci vprašali – ali se splača kdaj pa kdaj spucat sesalc al pa bojo plezali čez mejo, v MB, LJ….

 5. Duka

  Mojduš, ta zgodba z vzdrževanjem klubskih objektov (vsaj nekaterih) se pa res že vleče in vleče!
  Kje so časi ko je na boulderju popoldneve preživljal en tečen ….!!! :)
  Sicer pa je vse v morali in etiki posameznika.
  Hvala ne vem komu za “tečnega” Šiljota!

  Lp Duka

 6. Vezi

  Duka, zadeva splohni tako grozna kot zgleda na prvi pogled. Ampak, najlažje je reči sesalec se je pregrel. Drugače je pa stanje čist OK. Saj v prvi vrsti je pa bulder namenjen športni aktivnosti. Ne bi bilo pa nič narobe, če bi ti gdaj obiskal bulder v drugi vlogi in da bi mi ta TEČNI rekli katero PAMETNO. LP Vezi

 7. Duka

  Vezi vse je bila bolj šala, vem da lepo gospodarite, kar tako naprej, kar pa se tiče mojega obiska boulderja,verjetno se je dokončno iztekla era moje aktivne prisotnosti v tem klubu,seveda pa se bom rad odzval vabilu na tvojo 50,60,80 in 100 obletnico plezalne kariere :)

  Lp Duka

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

one × two =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.