FKK – 3314m
Datum objave: Jun 3, 2012

[singlepic id=3004 w=320 h=240 float=right]

Področje Grossglocknerja je pred poletjem postalo pravi poligon za člane odprave Koroška 8000 pa tudi ravenski  andisti se radi namenijo tja. Ta konec tedna vremenarji niso napovedovali ravno lepega vremena. A Štehi in Ika sta le videla svetel trenutek v napovedi za soboto dopoldan. Tako rekoč snela sta me iz tridesete obletnice mature, ko smo se sredi noči odpeljali .

Štehi, ki bo svoje  cilje v bližajoči se «Apolobambi« poizkušal uresničiti na smučeh je povsod kjer se je le dalo elegantno vlekel turni smučarski korak, z Ikanom pa sva obuta v višinske čevlje s vso turno opremo na nahrbtniku manj elegantno gazila po njegovi sledi.

[singlepic id=3005 w=320 h=240 float=left]Po štirih urah nas je slikovit snežni greben  pripeljal do vrha z nizkim križem odetim v snežno zaveso, ki sta jo sešila veter in zadnje sneženje.  Lep vrh s pogledom proti Glocknerju, ki je v jutranji uri imel na vrhu oblačno kapo. Ta zima in pomlad pa sta mi res postregli z vrsto zame novih lepih tur in doživetij.

Nekoliko pozneje, ko smo bili že spet tisoč metrov nižje in so smuči lepo drsele po položni, zaradi visokih temperatur zmehčani snežni površini se je še Glockner povsem razkril in nam za nagrado pokazal svoj v nov sneg odet vrh. Žalik bi rekel; »Že kar kičasto lepo.«

[nggallery id=143]

Kategorije zapisa: Nekategorizirano

Komentarji

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

seventeen − 5 =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.