Francija, Škofja Loka, Francija, Kapelca…
Datum objave: Nov 19, 2011

Evo me, da se vam spet malo javim. Za mano je dober mesec potovanja, realizacije mojih projektov in tekmovanj.

Kot veste, sem vikend pred odhodom v Fontainebleau splezal svoj najtežji balvan Xeni-styler (7c+), dan za tem pa še najtežjo smer Revolucija 8c, v Ospu. Revolucija predstavlja velik mejnik v moji plezalni karieri, saj prej še sploh nisem uspel v smeri z oceno 8b+. Poizkušal sem jo tri vikende, v nedeljo, 23. oktobra pa sem jo zlezel v prvo.

V ponedeljek, 24. 10., po uspešnem vzponu v Revoluciji, sem se z Gašperjem Pintarjem odpravil v Francijo, natančneje v Fontainebleau. Tam sva spala pri kolegu, ki ga je Gašper spoznal to poletje v Ceusu. Splezala sva ogromno balvanov do 7C. Sam sem uspel v 24 balvanih nad 7a, Pintar pa v enajstih. Po devetih dneh uživanja v skali sva se za pet dni vrnila v Slovenijo, saj naju je že čez dva dni čakala tekma v Škofji Loki.

Pri kadetih sem pristal na 2. pri članih pa na 7. mestu. Po tekmi sem opravil še tri treninge na domačem boulderju, nato pa smo se z reprezentanco odpravili na tekmo evropske mladinske serije v Pau na jugozahod Francije. Po uspešnem plezanju v kvalifikacijah, me je naslednji dan čakalo še finale. Na koncu sem dosegel peto mesto, kar je moj najboljši rezultat na letošnjih evropskih tekmah v težavnosti.

Po skoraj treh tednih sem ponovno začel žuliti šolske klopi… in domače grife :=). V četrtek sva se z Klančnikom dobila na Votli peči, pod kapelco. Čisto iz radovednosti sem poizkusil gibe v Idealnem uporniku (8a+). Bil sem presenečen, saj sem v prvo naredil prvi gib, katerega sem prej uspel le enkrat. Naredil sem še nekaj poizkusov in ugotovil, da je realizacija mogoča. Zato sem pod kapelco šel še včeraj in danes. In… USPELO MI JE!  Ponovno sem preskočil svojo najtežjo preplezano balvansko oceno in z 7C+ skočil na 8A+.

Naslednji teden je pred mano še zadnja tekma za evropske mladinske serije v Kranju. Od vseh ciljev za letošnjo leto, ki sem si jih zadal mi manjkajo le še stopničke na evropski tekmi v težavnosti, zato upam na najboljše.

Gregor Vezonik (Vertikala-x d.o.o.)

Kategorije zapisa: Športno plezanje

4 komentarja

 1. Zan

  Bravo vezi !

 2. Živa

  Čestitke! :)

 3. Marjan

  Čestitamo!

 4. Šiljo

  Pošteno!!! Kapa Dow in držim pesti še za stopničke v Kranju.

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

eighteen − 4 =

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.