Gemišt zaključkov
Datum objave: Dec 19, 2022

Razlogov za to, da tako imenovanega zaključka leta že nekaj časa nismo imeli, nima smisla naštevati, so pa ti razlogi vplivali tudi na to, da je bil letošnji pravi gemišt. In to dober!

17. decembra 2022. Koča na Grohatu. Zdenč z nepogrešljivimi svojimi in Irena. Člani AK Ravne in nekaj GRS-jevcev (ti so vedno in povsod dobrodošli, al!). Kdaj se je začelo, je nemogoče določiti, ker smo kapljali ves dan, in to z vseh strani. Nekateri z vrha Raduhe, nekateri z Laneža, spet drugi z Durc, iz črjanskega konca, Bovca, iz osrednje Slovenije … Gemišt!

Večerje ne moremo prehvaliti, gostoljubja tudi ne, zato le nekaj (ne)bistvenih podatkov, namesto opisa dogodkov pa slike.

Približno štirideset članov našega ferajna je po večerji in predvečernih dejavnostih v višave povzdignila multimedijska predstavitev Andreja Gradišnika. O odpravi na Manaslu smo že brali, ampak predstavitev, komentarji in odgovori na vprašanja, so pojasnili še marsikatero dilemo in nas zaradi takih ali drugačnih razlogov pustili odprtih ust.

Andrej o Manasluju

V obdobju korone smo dobili dve generaciji pripravnikov, ki svojega znanja kljub pridobljenim diplomam za mlajše/starejše pripravnike še niso zares dokazali, zato so prisotni morali sodelovati v kvizu Lepo je biti alpinistični/-a pripravnik/-ca. Še en gemišt. Zadnjo generacijo so zastopali Leon in … No, Leon, prejšnjo pa vsi trije Rataji in Olga. O nepravilnosti odgovorov je odločal svet modrih (Domen, Vinko, Fižola in Anza), točke je seštevala Marinka, Ludvik pa se je pretvarjal, da je varnostnik. Jaz pa sem se počutila ko Erika (zakaj, presodite sami – tisti, ki ste bili zraven, itak veste). Seštevek točk je bil iracionalen, a je svet modrih modro rešil zagato in rezultat je bil na koncu izenačen. Vse je doletela kazen in vsi so se ji izognili (alpinistično sobo smo namreč pospravili ta modri).

Pojma nimajo!
Svet modrih
Stari in mladi pripravniki. Hja, pripravnic je več!

Zabava je šla svojo pot, dokler ni vajeti oz. kitare vzel v roke Zapi. Najmanj zmatrani so menda šli spat ob šestih …

Dajmo vsiiiiii…..
Šefice
Kaki so šele bili oni trije …

Hvala, Koča na Grohatu! In hvala, načelnik Grega, da si se tk fejst co dau!

Skup vrgla Gozdna; foto Špilč, Martina, Brigita, Nataša, Marta, naslovna slika Anza

Kategorije zapisa: Aktualno

Komentarji

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

thirteen + 16 =

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.