Grega Kavšček, novi načelnik/predsednik AK Ravne
Datum objave: Maj 31, 2022

Občni zbor (še) v besedi

Po kajvemkakodolgem premoru smo se v petek, 27. maja 2022, spet zbrali na občnem zboru Alpinističnega kluba Ravne na Koroškem, in sicer na kmetiji Spodnji Lečnik na Ravnah na Koroškem. Mislim, da se uradno ne imenuje več ‘občni zbor’ … No, toliko časa je že minilo!

Zbralo se nas je dovolj, da smo bili sklepčni, zato je vse potekalo brez zapletov, ker pa se že dolgo nismo zbrali na uradnem srečanju, se je nabralo veliko točk dnevnega reda, kar je pomenilo več razprav, več dvigovanja rok in več informacij (tukaj za tiste, ki niste bili prisotni). Najpomembnejše boste dobili, če boste brali naprej.

Foto Marinka Dretnik

Klubske zagate bomo od zdaj naprej reševali pod perutjo Grega Kavščka, ki pa je na sestanku prijazno (po Špilčnovem podčrtanem in odebeljenem trikratnem ‘nasvetu’) prosil, da bi to počeli skupaj. On reče, vsi naredimo. Torej res vsi in zares. Vsak nekaj, vsak svoje. Videti je, da bo Špilč kar njegova desna roka … Letošnji volilni zbor je bil zgodovinska prelomnica, saj smo imeli kar dva kandidata za vodjo kluba. Urška Vezonik je bila zelo prepričljiva kandidatka, čeprav si je verjetno oddahnila, ko je Grega dobil nekaj glasov več. Naloga načelnika oz. načelnice je zares naloga, ki se je običajno vsak otepa, saj prinaša ogromno odgovornosti, dela, sposobnosti prenašanja nebuloz, koncentracije, mirnih živcev in globokih vdihov s štetjem do deset. Vemo pa, da bo s svojimi izkušnjami, znanjem in sposobnostjo poslušati, razumeti in delovati še naprej ena od gonilnih sil kluba.

Nekaj članov ki držijo in premikajo (zdaj novo) glavo ferajna, se je zamenjalo, nekaj pa jih je ostalo. Člani upravnega odbora so: Boris Santner, Miha Šumnik, Jan Špiler, Nataša Rataj, Alojz Mulec, Brigita Rataj (blagajničarka) in Gregor Kavšček (predsednik). Člani nadzornega odbora ostanejo Franc Pušnik, Samo Rupreht in Marinka Dretnik, člana disciplinske komisije pa sta še naprej Urška Vezonik in Ivan Štornik.

Foto Marinka Dretnik

Najbolj vroča razprava je bila o dvigu zneska za članarino, ki je v veliki meri namenjena vzdrževanju objektov kluba. Modrost in zagnanost sta preračunavali in si stisnili roki pri teh zneskih:

  • člani 35 evrov letno
  • upokojenci 25 evrov letno
  • šoloobvezni otroci, dijaki in študenti do 26. leta starosti 15 evrov letno

Zakaj je bila debata vroča? Ker se prispevek klubu ne meri samo v evrih (no, nekaj jih lahko prispevamo tudi z namenitvijo dela dohodnine našemu ferajnu), ampak tudi v drugih dejavnostih, kot so delovne akacije na mali steni, veliki steni, v plezališčih, na Grohatu, delo v plezalni šoli, alpinistični šoli, na tekmah, v medijih in še marsikje, kar se pogosto neupravičeno sploh ne upošteva, ne opazi ali pa pozabi.

Mladi in izredno uspešni športnoplezalni upi AK Ravne so več kot upravičeno dobili simbolične nagrade, upravičenost pa so potrdili že naslednji dan, ko so se izkazali na tekmi (Katja je že objavila prispevek).

Foto Marinka Dretnik

Zadnja, a niti približno ne najmanj pomembna točka, ki jo moram omeniti, pa je novi krasen logotip, ki smo ga v vseh verzijah (barvna, črno-bela, negativ, za majico, za dokument …) soglasno sprejeli. Prilepljam dva, vsi bodo pa tako in tako kmalu dostopni na naši spletni strani.

Jan Špiler, hvala za opravljeno (nehvaležno) delo, Grega Kavšček, hvala, ker si prevzel vajeti.

Marta Krejan Čokl – Gozdna

Foto Marinka Dretnik in Andrej Špiler (več slik je tukaj).

Kategorije zapisa: Aktualno

Komentarji

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

four × three =

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.