Gregorjeva prva 8b
Datum objave: Apr 11, 2010

Pred dnevi  je Gregor Vezonik preplezal  svojo prvo  in tudi našo klubsko najtežjo športno plezalno smer doslej. Uspel  je v smeri Zazuj počne luli z oceno 8b ali z X. Smer se nahaja v Burjakovih pečeh (Topla) in jo  je prvi preplezal legendarni Uroš Perko. Navrtana je še iz tistih časov, ko smo po plezališčih nosili gasilske agregate (prašič ima okrog 90 kg).  A si predstavljate, kako smo ga nosili do zgornjih sektorjev v Topli? Če me spomin ne vara, sva jo opremila skupaj z Lačnom. Seveda smo v njej takrat z poskušanjem kr`  hitro odnehali, ker »nismo imeli za burek«. Seveda  je Gregor pred tem vzponom intenzivno plezal v skali. Njegov seznam smeri, v samo petnajstih dneh, brez smeri do 7b+ plus, je sledeč: Zakonska kriza 7c (Fleš)-Mišja peč, Corto in Samsara obe 8a ( Mišja peč),  Guilich-8a (Rabenstein) in seveda Burjakove peči:  Lomipleksus 8a+, Obeliks in seveda Zazuj počne Luli 8b. Za to smer  se govori, da je menda še težji. Seveda si je filing nabiral tudi pod Kapelco pri Votli peči, kjer je zmogel balvanski problem z oceno  fb7b+.

Naslednji teden z Živo odhajata na priprave z mladinsko reprezentanco. Plezali bodo na Kalymnosu. Držimo pesti, da bo še več dobrih vzponov.

Tudi drugi naši člani ne počivajo/mo.  Posebej gre izpostaviti dva tečajnika naše alpinistične šole:  Aleša Jurjeca in Gorazda Robnika. Moj znanec Tahiri bi jih sigurno ocenil tako: sportisti  su od glave do peta.

Aleš  (bivši mladinski reprezentant) se je po petih letih spet vrnil v skale. Seveda mu gre odlično. Preplezal je svojo prvo 8a+ – smer Mašina, ponovil že pred leti splezano  Nebo nad Berlinom – 8a in Divji mož –  8a (obe sta v Kotečniku).

Goga  je v plezariji bolj nov. Pleza leto dni, a je seme padlo očitno na plodna tla.  Bivši smučarski skakalec (nordijski kombinatorec-reprezentant ) je preplezal  svojo prvo smer z oceno 7b – Hanta yo v Kotečniku in naj  omenim še prvo 7a NP v Rabenstainu: Strenger in the Dark.

Ciril  je uspel  na pogled v smereh: Poročna noč 7b+/c, Zakonska kriza 7c, Kalifornija 7b+/c , Skriti zaklad 7b+ vse v Ospu  in še več smeri istih težav v bližnji okolici.

Aktivni smo tudi s šolo športnega plezanja , saj ni tedna, da nismo vsaj enkrat v skali.LP Vezi

Kategorije zapisa: Splošne novice | Športno plezanje

1 Comment

  1. Domen

    SUPEEEERRRRR!!! Ocene letijo v nebo. Res čestitke vsem.

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

11 − ten =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.