Invazija na Pecnkenik
Datum objave: Dec 9, 2012

Če bi moral narediti spisek,  koga vse sem danes srečal na Pecnkeniku, bi bilo bolje sestaviti listo tistih, ki jih danes tam ni bilo. Bila bi namreč bistveno krajša. :)

Proti vrhu Pecnkenika
Sobotni sneg je naredil fantastično kuliso sončni in mrzli nedelji (kar -17 stopinj C je kazal termometer v bližini Pliberka). Polno parkiranih avtomobilov, povečini s slovenskimi registracijami pri spodnji postaji, je že zjutraj dalo vedeti, da bo danes kar nekaj prometa na gori. Pa smučišče sploh še ne obratuje!
Če je bilo v dolini mrzlo, je z višino postajalo topleje in ko je še sonce prilezlo čez greben Pece, je postalo že nemarno toplo. A samo do do zgornjega smučišča, kjer je pometal močan zahodnik, nosil sneg vse naokrog in še okrepil občutek mraza.

Zato je bil hitro na sporedu odhod v dolino. Najprej skozi pršič do kolen, nižje spodaj pa tako po občutku. Snega je namreč ravno toliko, da smuči ne začnejo travmirati, ko jih ob koncu spusta zlagaš v avto.

Nova tehnika

Fižolin prikaz naprednih tehnik smučanja

Zaključek pri Kocki na Poljani, kot vedno po uspešno opravljeni turi, tokrat ob topli pijači, obveznih nedeljskih kolačkih in, njami, zelo okusnem Petrovem štrudlu.

Anza

Kategorije zapisa: Aktualno | Turno smučanje

Komentarji

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

7 − 1 =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.