Izdelava “mini” previsa na mali plezalni steni
Datum objave: Mar 27, 2012

Oz. boulder je “kipno”!!!

[singlepic id=2888 w=640 h=480 float=center]

V petek smo na željo vseh, ki uporabljamo malo plezalno steno vsaj dvakrat letno, pričeli z rednimi vzdrževalnimi deli, dodelavami že obstoječih naklonin in čiščenjem oprimkov. V upanju, da zadevo speljemo po najmanjši liniji odpora in brez večjega napenjanja mišic smo manjši del bouldra najprej razparali po šivih in predelavo dodobra “naštudirali”. Sam sem bil kot fant iz stroke zelo prijetno presenečen nad izdelavo primarnih nosilcev obstoječega objekta. Kapa Dow vsem, ki ste pred ? leti izrisali idejno zasnovo objekta in zadevo zrealizirali.  Upal bi si celo napisati : “Dušan, sedi pet!”

Ja, boulder ima novo “super” bulo. Štiri dni nam je vzelo, da smo dostojno, tako kot so se  izdelave lotili naši predhodniki, na podkonstrukcijo izdelali novo leseno konstrukcijo, na novo skrojili in pritrdili stare plošče, skitali špranje in pobarvali, odstranili in sčetkali dotrajane oprimke, prostor še generalno očistili, pojedli oz. se trudili pojesti dve velikanki in poln šaržer muffinov, nekaj malega spili…

Zelo visoki standardi, ko govorimo o sami varnosti za uporabnika male plezalne stene in predvsem estetika izdelave obstoječe podkonstrukcije sta narekovala tempo dela pretekli vikend. Planirana dva delovna dneva sta se razvlekla na kar štiri. Pa ne celodnevne akcije, da ne bo pomote. Lepo na Easy.

Prijetnega s koristnim so se udeležili Brane, Ciril, Miha z boljšo polovico, Špilerjevi otroci brez Špilča in Jure.  Na gospodov dan pa sta padla v zasedo še naša magneta za dekleta  Zan in Gregor, ki bosta do konca tedna plošče posejala z grifi. Upamo, da po pameti ;)

V kolikor ste željni stestirati en hud previsek, bi bilo pametno v naslednjih tednih narediti zgib ali dva, sklec ali tri,… In brez tistih oguljenih zimzelenih prosim : “Nam je pa to pretežko!”.

[singlepic id=2889 w=320 h=240 float=left]

[singlepic id=2890 w=320 h=240 float=left]

[singlepic id=2891 w=320 h=240 float=left]

[singlepic id=2892 w=320 h=240 float=left]

[singlepic id=2893 w=320 h=240 float=left]

[singlepic id=2894 w=320 h=240 float=left]

Kategorije zapisa: Športno plezanje

1 Comment

  1. Duka

    Fantje odlično,sem prav vesel,da je poleg Braneta še ki mu ni vseeno …….!

    Lp Duka

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

one × 2 =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.