“Kakvi ljudi, takvo vrime.”
Datum objave: Okt 3, 2014

Ta komentar poslušalca na Radio Split odlično opiše noro vreme, ki letošnje leto vlada po Dalamaciji. Toliko dežja ne pomnijo niti najstarejši in že takoj na začetku smo bili deležni ne nevihte ampak vesoljnega potopa, ki je zajel območje Makarske.

20140922-11472213

A ker to ni prispevek o vremenu, pojdimo lepo po vrsti. Že dolgo je med nami krožila ideja, da gremo z jadrnico po dalmatinskih otokih obiskat tamkajšnja plezališča in odkrivat nove še nepreplezane vertikale. V Celovški koči, na enem izmed letošnjih turnih smukov, je “beseda bolj meso postala”, žal pa se nas je na koncu nabralo samo pet najbolj resnih in v soboto,20.9.2014 je iz marine Krvavica pri Makarski izplula jadrnica Bavaria 39 in na njej 1. raziskovalna odprava A(driatic) K(luba) Ravne. V jadralskem smislu je glede na vremenske razmere (dva prehoda hladne fronte, burja v sunkih do 40 vozlov, 4 nevihte,  od tega ena kategorije potopa, druga na Paklenih otokih pa še s točo) odlično uspela. Plezalni del je bil zaradi tega bolj zapostavljen, smo pa odkrili kar nekaj zanimivih skalnatih zalivov, ki bodo sigurno deležni še kakega obiska. Izvedenih je bilo tudi nekaj znanstvenih poskusov v smeri preizkušanja novih dizelskih mešanic, delovanja pogonskih ladijskih vijačnih sistemov, lovljenja boj, sidranja in z veseljem ugotavljam, do so vsi po vrsti odlično uspeli. Kako je možno, da se nas je vkrcalo pet in nazaj v marino prišlo šest, pa naj ostane uganka.

Barba Ive

 

 

Kategorije zapisa: Nekategorizirano | Splošne novice

2 komentarja

  1. Duka

    Barba Ive in ostala posadka, zdaj vsaj približno veste kako smo se ob takšnem vremenu letos na Jadranu med našimi turami počutili turni kajakaši ;)
    Pa mirno morje, Duka

  2. Katja G.

    Super ste! Če bo tole postalo tradicionalno se pa mogoče nekoč še pridružimo :).

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

3 + 4 =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.