Kdo zna ta trenutek pravilno izvesti TPO? Vabljeni na mini tečaj!
Datum objave: Nov 30, 2018

No, najbrž se najde tudi kdo, ki niti ne ve, kaj pomeni kratica TPO … Ljudje smo premalo samokritični in pogosto pretirano samozavestni. Enkrat opravimo ‘šnelkurz’ in izpit, potem pa se slepimo, da je to znanje ostalo za zmeraj zabetonirano v nas (kar bi bilo – če bi se zares zabetoniralo – sicer pogojno sprejemljivo, saj je treba slediti novostim in spremembam). Poleg tega se kar preveč radi zanašamo zgolj na izkušnje ali na to, da se bomo nekako že znašli, ko bo prišlo do kritične situacije. Pa se bomo res? Dokler ne bomo v ’tisti’ situaciji, ne bomo vedeli! Tega pa najbrž nihče noče …

V sklopu letošnje alpinistične šole bo organiziran mini tečaj prve pomoči, in sicer v dveh delih. Prvi del bo v ponedeljek, 10. 12. 2018, ob 18. uri na bulderju (mali steni) na Javorniku. Vabljeni vsi, ki mislite, da je znanje treba obnavljati in da ni dovolj, če si preberemo, kar piše v Alpiročniku.

Tečaj bosta vodila Aleksandar Djordjević, kmalu dr. med., in Andraž Miklavžina, dr. med., zdravnik specializant, mlajši alp. pripravnik in gorski reševalec.

Soba za trening poleg plezalne stene bo torej v ponedeljek, 10. 12. 2018, od 18. ure dalje zasedena.

 

Marta Krejan Čokl

Kategorije zapisa: Alpinistična šola

Komentarji

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

13 − eleven =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.