Klemenča peč – Iskalec sanj
Datum objave: Okt 21, 2012

Iskalec sanj

Klemenča  peč mi je že nekaj časa pri srcu. Predvsem  zaradi  kratkega  dostopa (ruzak na hrbtu mi ni ljub) in sončka v hrbet. Zato sem se na Šiljovo idejo, plezanja nove Zumbove smeri Iskalec sanj, takoj odzval.

Avtor je dejal, da je to izredno lepa smer, za oceni dorasle plezalce in popolnoma se strinjam z njim. Le tretji cug si zasluži kakšen minus, ki je, vsaj za moje pojme, malce preveč naložen.

mi2

Sicer pa imajo vsake oči svojega malarja. Smer sva preplezala brez problemov. Le Šiljo je bil premočan za malo lusko v najtežjem raztežaju, ki je bila kriva za njegov padec in je posledično obležala na melišču. Prav ji je. Sam sem smer preplezal v prvo.

Ne spomnim se da, bi bila z Damirjem sploh kdaj prej skupaj na štriku. A se bo zadeva očitno spremenila. Saj imava v bližnji prihodnosti  v mislih še nekaj  smeri. Bilo je lepo, pa ne samo pri Zadružniku na piru, temveč cel dan. Smer Iskalec sanj je dolga 190 metrov, ocenjena je z  7. /6. stopnjo. Peč  bova prav gotovo spet obiskala v najkrajšem možnem času.

Lp, Vezi

Šiljobac

Vezi

Jesenska idila

Kategorije zapisa: Nekategorizirano

3 komentarja

 1. Domen

  Super. Pričakujemo nove novice nove naveze. Čestitke.

 2. Duka

  Čestitke za uresničene “sanje”, iskalca sanj !
  A ja Vezi, lepa čelada, nič retro,kr moderna, na prvi pogled morda premajhna, a pogled od zgoraj popravi te pomisleke :)

  Lp Duka

 3. Šiljo

  Ja, super vreme, dobra družba, hladno pivo, sama smer pa…. hmm. Po opisih prvih ponavljalcev, bi lahko bila tudi čisto nekaj drugega. Pod Iskalca sanj bi zapisal samo zanimivo. V teh letih sem sam plezal tudi že kaj lepšega, kompaktnejšega, bolj primernega opisu “lepe plate”… Smer je še “frišna” in posledično temu tudi v dveh lažjih raztežajih primerno založena z nekajkilskimi projektili. Navkljub veliki čistilni akciji kreatorja smeri, bo potrebnih še kar nekaj ponovitev in kanonad, da celotna smer postane tista ta prava lepa kompaktna platka.

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

16 − six =

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.