Delovne akcije pri Nagliču – 27. 8. (nedelja) od 14. ure 4-6 ljudi – pomoč pri selitvi
Datum objave: Avg 20, 2023

V nedeljo se potrebuje pomoč pri selitvi iz Črne na Ravne. Prosimo, javite se Anželaku.

V Črni na Koroškem naši in nemški strokovnjaki ocenjujejo škodo v hišah. Bili so tudi pri Petru in ga – kot nekatere druge – opozorili na omet, ki je bil pod vodo. Čeprav je omet trenutno na videz v redu, strokovnjaki močno priporočajo, da se do višine, do koder je segala voda, odstrani, sicer se bodo čez čas pojavile nove težave.

Pri Nagliču bo v soboto, 26. 8., delovna akcija, zato iščemo 6 do 8 prostovoljcev in prosimo za tri pnevmatska kladiva. Odstranil se bo del ometa, ki je bil pod vodo.

Nujno potrebujemo tudi zidarja, ki bi bil vsaj nekaj dni pripravljen voditi delo.

Urban Anželak že izdeluje načrte za obnovo, tako da se bo naslednjo soboto, 2. 9., predvidoma urejala hidroizolacija. Takrat bodo verjetno potrebni 4 prostovoljci.

Če bi kdo lahko pomagal med tednom (predvsem popoldne), je seveda več kot dobrodošel tudi takrat. Krasno bi bilo, če bi se našle skupine po 3-4 pare pridnih rok.

Koordinatorja sta Franc Pušnik – Fižola in Marko Anželak (Markova tel. št.: 041 814 233), zato za vse informacije pokličite enega od njiju. Delo pri Petru navadno vodijo Marko, Fižola ali Špiler.

Denar se še vedno zbira na obeh računih, kdor želi, pa lahko kupi tudi gradbeni material ali drugo potrebno opremo. Podatke o materialu in opremi dobite pri Marku ali Pušniku.

Če pogovora, ki ga ja imel s Petrom Jure za RTV SLO, še niste slišali, je tukaj povezava na posnetek.

Hvala vsem!

Marta

Kategorije zapisa: Aktualno

Komentarji

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

20 + 19 =

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.