Kolesarjenje v Cerknici 2014
Datum objave: Sep 29, 2014

V petek 10.10 in soboto 11.10 bo ponovno potekalo vsakoletno kolesarjenje in druženje pri Manjani in Činksu. Prilagam del mail-a, ki sem ga prejel:

Okrog Loške doline do Babnega polja: Začeli bi pri Marjanovem kozolcu na Lipsenju, od koder nas bo pot vodila  proti prelazu Sveta Ana. Po 1 km ravninskega asfalta bomo prešli na makadam, ki se 3 km zložno dviguje. Na prelazu se spet prične asfalt in po 3 km spusta pridemo v Loško dolino, koder bomo nadaljevali skozi večji kraj Lož, nato pa po obrobnih vaseh Vrhnika, Viševek, Podgora … do konca doline okrog 5 km. Sledi 3 km ne ravno prezahteven vzpon do slikovite vasice Babna polica kot lep primer pravega notranjskega hribovskega zaselka sredi gozdov. Od tod nas bo pot  po krajšem vzponu še 4 km po ravnem vodila do kraja Babno polje na hrvaški meji, znanega kot najbolj mrzel slovenski kraj. Tu se bomo obrnili v vznožne gozdove Snežnika in spet prešli na makadam. Uvodoma bomo vozili kakšne 3 ali 4 km največ po ravnem, nato pa sledi še približno toliko dolg prijeten spust do grada Snežnik. Sedaj bomo zopet v Loški dolini, nadaljevali bomo po levem robu, po poljskih poteh 3 do 4 km do vasice Dane, do asfalta. Sledi dober kilometer vzpona do prehoda na cerkniško polje. 2km dolg spust nas bo pripeljal do zaselka Gornje jezero. še kakšne 4 km se bomo vozili po ravnem ob Cerkniškem jezeru do Lipsenja.

Predlog letošnje trase je, upam da, dovolj zanimiv, saj nas popelje po najužnejših predelih Notranjske, ki je marsikomu, predvsem okrog Babnega polja, še popolnoma neznan. Vmes je veliko možnosti  za ogled različnih zanimivosti ter tudi kaj za pojest in popit, a o tem bi se dogovarjali sproti.

Vse dodatne informacije lahko dobite pri meni: Stanko Mihev (041 918 841)

Kategorije zapisa: Nekategorizirano

Komentarji

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

seventeen + 13 =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.