KONČNI IZKUPIČEK LETOŠNJEGA DRŽAVNEGA PRVENSTVA
Datum objave: Dec 3, 2012

Zaključilo se je še zadnje dejanje letošnjega državnega prvenstva. Vse od petka popoldne do nedelje zvečer so na letošnjih Plezalnih dnevih Kranja, v odlični organizaciji domačega kluba, najboljši slovenski športni plezalci merili svoje moči. Nekateri, že precej utrujeni od dolge tekmovalne sezone, so se pokazali še zadnjič letos pred domačim občinstvom in kocka o končnih uvrstitvah letošnjega državnega prvenstva je padla. (več na povezavi )

Tekmovalci AK Ravne so lahko z letošnjim izkupičkom še kako zadovoljni, saj so se med 31 slovenskimi  plezalnimi klubi uvrstili na odlično 7. mesto. Zmagali so po pričakovanju Škofjeločani pred Kranjčani in Tržičani. Dobili pa smo tudi državnega prvaka med kadeti v disciplini balvani in podprvaka v težavnosti Gregorja Vezonika (Vertikala-X) in dvakratno podprvakinjo med kadetinjami Živo Ledinek. Dobro so nas zastopali tudi ostali tekmovalci. Med cicibankami se je Petra Glušič uvrstila tik za zmagovalnim odrom v težavnosti in na 11. mesto v balvanih. Njena sestra Sara Glušič je bila 11. v težavnosti in 17. v balvanih. Med starejšimi dečki se je najbolje odrezal San Sudar, ki je bil v težavnosti 8. v balvanih pa 6. Vid Urnuat je bil v težavnosti 22., v balvanih pa 25. Med kadeti je nastopil še Klemen Dretnik, ki je bil 8. v balvanih in 10. v težavnosti.

Naši tekmovalci pa so svoje moči merili tudi pri članih. Najboljši izkupiček je »iztržila« Živa Ledinek, ki je v težavnosti zasedla 5. mesto. Katja Planinc je bila v obeh disciplinah 10. Gregor Vezonik je bil 9. v balvanskem plezanju in 10. v težavnosti. Klemen Dretnik je bil v težavnosti 26. v balvaniranju pa 20. Jureta Verčka tokrat ni bilo na tekmovanju, zato je njegova končna uvrstitev 9. mesto med mladinci in 31. med člani.

Kakšna fotka še sledi.

lp, Urša

Kategorije zapisa: Nekategorizirano

2 komentarja

  1. Šiljo

    Rišpekt.

  2. Domen

    Čestitke vsem vpletenim – v prvi vrsti seveda tekmovalcem in pa vsem, ki svoj prosti čas zapolnijo s treniranjem naših mladcev.

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

3 × three =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.