KOROŠKA 8000 – skupna tura
Datum objave: Maj 6, 2012

[singlepic id=2903 w=320 h=240 float=left]

(foto Jurij)

26. 4. 2012 sem se takoj po službi z Greganom, Ikanom, Sašnom, Matejem in Tadejem odpeljal proti Kalsu, ki je izhodišče za zimske vzpone na Grossglockner.  Zaradi nujnega posega v službi je z zamudo na pot krenil tudi Jurij. Pozno zvečer je sedem  parov naših turnih smuči komajda našlo prostor v množici smučarske opreme obiskovalcev koče – Studlhutte (2802m).

27.4. 2012 V zgodnjem jutru je gužva v zajtrkovalnici pokazala, da je večina obiskovalcev namenjena na Glockner. Na srečo je naša v zeleno oblečena sedemčlanska družba, za balvanom na ledeniku pustila smuči in zagazila v deviški sneg daleč stran od obleganih smučin, ki so vodile v smeri normalke. Namenili smo se v Studlgrad (SZ greben), ki nam je postregel z krasnim kombiniranim plezanjem.  Hiteli smo po meji med sivim granitom in novim belim snegom na eni strani in neskončno modrino neba na drugi strani. Pod nami pa je naraščala globina vse dokler nismo prišli do najvišje točke 3798m. Sestopili smo do Adlersruh, kjer stoji na 3454m najvišja planinska postojanka v Avstriji. Popoldan smo namenili poizkušanju višinske hrane in napitkov, ponoči pa preizkusili potrpežljivost ekipe v neprijaznem,  za spanje premajhnem prostoru zimske  sobe za nujne primere.

28. 2012 Zadovoljni, da je noč minila smo odhiteli navzdol vse do prostora kjer so nas čakale smuči, ki so nas ponesle v dolino.

[nggallery id=135]

Kategorije zapisa: Nekategorizirano

3 komentarja

 1. Šiljo

  Kapa dow za več kot profesionalen pristop. Glede na močno in predvsem izkušeno ekipo drugače tudi ni bilo za pričakovati.

  Ne spoznam se najbolj na zadeve nad 2jurja, se mi pa zdi, da je s tako angažiranostjo in voljo po uspehu, kot jo premore vaša ekipa, uspeh v določeni meri zagotovljen že vnaprej. Tako naj bi po moje skozi oči nepristranskega opazovalca bila videti ekipa ljudi, ki za svoje naskakovanje nekoristnega uporablja termin Odprava. S temi svojimi sistemskimi prijemi ste postavili zelo visoke standarde novodobnega koroškega odpravarstva.

  Vso srečo z vremenom in čim več glav na vrhu Broad Peak-a!

 2. Vezi

  Fantje, no tudi gospodje delajo kot urce. Še več volje in uspeha vam želim LP vezi

 3. andrej

  Malo z zamudo – hvala obema za vzpodbudo

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

5 × 2 =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.