KOROŠKA 8000 DOMA!
Datum objave: Avg 10, 2012


V četrtek 9.8.2012 se je iz Karakoruma vrnila odprava sedmih koroških alpinistov, ki jo je podprla tudi Planinska zveza Slovenije.

img_2654
Le mesec in štiri dni je minilo od slovesa na Brniku, ko smo se zopet srečali s prijatelji in svojci. Uspeh celotne odprave, ki smo ga z doseženim 8051 metrov visokim vrhom Broad Peaka zaokrožili Matej, Iki, Jurij, Tadej in Andrej je kljub našemu poznemu prihodu na Brnik osebno pozdravil tudi načelnik za odprave v tuja gorstva PZS in starosta slovenskega himalajizma g. Tone Škarja. Zdenka Mihelič odgovorna za stike z javnostmi pri PZS je o povratku odprave pripravila zgovoren članek (ka.pzs.si).
Tako se zaključuje naša kratka a zelo lepa odprava, ki je povezala alpiniste cele Koroške in o kateri je ideja zorela celih trideset let. Sedaj je čas veselja in sladkanja, ki se je začelo prvega dne po sestopu z gore. Takrat so nas z okusno torto in dobrodošlico pričakali naši Pakistanski kolegi.
V naslednjih dnevih bomo veselje delili z vami (v soboto 11.8.2012 ob pol devetih zvečer na sprejemu v Črni,…). Nato pa pride čas novih sanjarjenj in načrtov za podvige prihajajočih generacij koroškega alpinizma.
A.G.

Kategorije zapisa: Nekategorizirano

Komentarji

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

17 − 12 =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.