Koroška 8000 skupaj v Paklenici
Datum objave: Sep 30, 2014

Ta vikend smo se člani odprave Koroška 8000 mudili v Paklenici. Manjkal je le Tadej, ki mu službene obveznosti niso šle na roko.
IMG_2618V soboto sva z Gregom preplezala Rumeni strah v osrednjem delu Aniča kuka. Smer, ki sta jo preplezala Kozjek in Karo je bila sprva ocenjena s tehnično oceno A4 in je ob nastanku zelo upravičeno nosila ime, ki sta ga fanta izbrala. Danes je v Čujičevem vodničku ocenjena s 7c, če jo zmoreš prosto in faktorjem varovanja S2. To naj bi pomenilo, da je smer dobro opremljena s svedrovci, ki niso preveč daleč narazen. Tako pač nisva s sabo vzela zatičev, frendov in podobne navlake. Komplete in plastenko pijače za pas, pa ajd navzgor. A je že vstopni raztežaj z oceno 6b pokazal, da tisto o S2 ne bo čisto držalo. Le v dveh najtežjih raztežajih je bila opremljenost skladna z vodničkom. V dveh raztežajih 6a, ki nato smer v lažjem svetu priključi opremljenemu iztopu Velebitaške, pa so bili svedrovci celo le na štantih? Vmes pa strme poči in zajede, ki kar kličejo po zatičih in frendih, a jih moraš imeti s sabo! Ali je piscu vodnička ponagajal tiskarski škrat ali pa si želi, da bi tudi danes ime smeri še imelo svoj pomen?
Tega dne sta Matej (Flisko) in Iki preplezala Velebitaško. Saš in Jurij pa najprej Mosoraško, nato pa še kombinacijo Leve tržiške in Brida za veliki čekič. Pri slednji se jima je pridružil še Iki.
V nedeljo sta Grega in Jurij preplezala Klin. Bravo Jurij, domnevamo, da po dveh izvrstnih plezalnih dneh ponedeljek ni bil primeren za zelo precizne in zahtevne operacije. Matej, Iki in Saš so preplezali Kamasutro. Nato pa sta Saš in Iki nadaljevala še v smeri Trik v levem delu Stuba. Jaz pa sem se, v družbi Katje, predal jesenskemu soncu v smeri Oprosti mi pape v Velikem Vitreniku. Smer nama je priporočil Iki, ki obvada smeri za žensko družbo.
No, ampak plezanje ni bil glavni cilj Koroške 8000. Ko smo se pred dvema letoma vračali z odprave se je Flisko javil, ali pa ga je določil vodja, se ne spomnim več, da bo organiziral piknik. Smo že skoraj obupali, a se je v celoti odkupil s peko v soboto zvečer. Mogoče se bi lahko še kdaj ponudil, ali bolje da ga kar vodja zadolži.

Komentarji

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

1 × one =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.