Kruder in Vezonik tudi na Kitajskem skupaj na stopničkah
Datum objave: Maj 13, 2018

Kruder in Vezonik tudi na Kitajskem skupaj na stopničkah

13. maj 2018 ob 13:37
Taian (Kitajska) – MMC RTV SLO

Športna plezalca Jernej Kruder (2.) in Gregor Vezonik (3.) sta na tekmi svetovnega pokala v balvanskem plezanju v Tajanu (Taian) stopila na stopnice za zmagovalce.

Boljši od Slovencev je bil na Kitajskem le Izraelec Alex Khazanov. Slovenca sta boj za stopničke napovedala že v polfinalu, v finalu najboljše šesterice pa sta ubranila izhodiščna položaja in že drugič v tej sezoni (podobno je bilo v Moskvi) poskrbela za dvojne slovenske stopničke.

27-letni Kruder je v izjemni formi, po štirih tekmah nove sezone prepričljivo vodi v skupnem seštevku svetovnega pokala v balvanih.

Anže Peharc je v polfinalu zasedel 16. mesto. Med ženskami je Katji Kadić le malo zmanjkalo do finala, je osvojila je končno sedmo mesto. Janja Garnbret je azijsko turnejo izpustila zaradi mature.

Svetovni pokal v balvanih se bo nadaljeval 2. in 3. junija v Tokiu, kjer bo leta 2020 športno plezanje doživelo olimpijsko premiero.

Vmes se bodo najboljši športni plezalci ustavili v Ljubljani, kjer bo 20. maja mednarodno tekmovanje v balvanih Triglav The Rock, ki ne šteje za točkovanje svetovnega pokala, je pa uvrščeno na tekmovalni spored Mednarodne zveze za športno plezanje.

(Povzeto po spletnih novicah)
Kategorije zapisa: Aktualno | Alpinizem | Balvani

2 komentarja

  1. Domen

    Noro. Bravo fanta ! Samo od kdaj pa Izraelci plezajo :)

  2. VERONIKA

    SUPER SUPER ČESSTTIITKEEEEEEE

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

thirteen − eleven =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.