Lahko bi kdo mislil, da gremo gobarit
Datum objave: Feb 16, 2011

Prvih nekaj minut po moji dokončni odločitvi, da vsekakor grem tja, je kazalo, da ga ni, ki bi šel zadnji konec tedna z mano v Maltatal, čeprav se je vedelo, da se led še ni stopil, potem pa se je izkazalo, da je ducat Korošcev že rezerviralo ležišča v tistem gostišču, kjer je Zormanov Andrej ratal ene vrste posvojeni bratranec …

Janez in Kamniski sta pokukala čez rob ...

S Kaminskim (Domen Kosi) in Janezom Šternom smo se najprej lotili Aluhola – moja neizpolnjena želja iz kulTure – potem pa še levega Dreifaltigkeitsfalla. Kosi je itak suveren in neulovljiv, o sebi in svojih led(e)nih ljubeznih (kljub bentenju nad lastno nesamozavestjo v detajlih) nimam povedati kaj novega, Janez pa nam je dal vedeti, da nakup cepinov nikakor ni bil nepremišljena poteza. Se mi zdi, da je krepko užival :)

Monolog: "Daj, ne bluzi, spravi se že više!"

Andrej je imel v soboto s Perotom učne urice v Strannerbachu, ostali (Metka, Igor, Paulina, Kalči, Bernarda, Janeta, Fižola) pa so se podili nekje po vrhovih s turnimi smučmi.

Nedelja je prinesla spremembe: sneg in prerazporeditev navez. Skupina vseh Korošcev je odrožljala skozi predor in levo pod Grosser Klammfall (Mareiner) in Kleiner Klammfall (Marimpel) . Kaminski je z Janezom užival (hm, to zveni skoraj perverzno) v slednjem, Andrej in Pero sta bila moj nedeljski par (kontekst je pomemben, al) v prvem, ostali pa so kolovratili okoli.

A zihraš?

Seveda smo kljub temu da je v glavnem teklo po nas, uživali, led pa je bil ravno zaradi tega tako mehak, da so cepini popustili, šele ko si jih lepo prosil.

Da smo še najbolj podobni gobarjem (če odmisliš železje), je v soboto med dostopom skozi čudoviti gozdiček spoznal Štern … Da fantje zares obvladajo pripravo slaščic, sem spoznala, ko nam je Pero postregel kar z dvema vrstama domačih … Da je led lep, ve zdaj še več ljudi …

Pod to sliko sem hotela napisati, da sem si v nedeljo vrv spet delila z dvema mačkonoma (Andrej in Pero), pa mi višja sila ne dovoli.

 mk

Kategorije zapisa: Ledno plezanje

Komentarji

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

7 + eleven =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.