Leeeeeeed!
Datum objave: Jan 23, 2016

Malo ledu, a vendarle! Končno! Po doooolgi abstinenci. In to z možem! Je kar redkost zadnje čase, da se lahko naveževa na skupno vrv …

DCIM100GOPRO

Drugi skok v Sušici

No, ena dva tedna nazaj sem res prvič po dolgem času zapičila cepine v led, ampak samo v spodnji del Palenka in v Avtocesto, kar je bolj za “še hudič v sili muhe žre” in nostalgijo na stare dobre mrzle dni vzbujat, ampak danes nama je pa le uspelo vsaj Palenk v celoti in Sušico do poti preplezat. V Palenku je bila gneča, ker je bil poligon za alpinistično šolo, Sušica pa nama je ponudila deviški led! Vsaj mislila sva tako, ker ni bilo nobenih sledi cepinov in derez, ki sva jih pa našla v drugem skoku.

KK je pa pokončno v Sušici! ;-)

KK je pa pokončno v Sušici! ;-)

V Sušici tik pod potjo

Aja, no, tk …

 

Glede na splošne razmere to sezono, sta oba slapa super narejena, beri Palenk je res v redu, se da plezat po več variantah, spodni del Sušice je preplezljiv po levi, v zgornjem pa lahko izbiraš. Najprej je bilo videti, da bo zadnja četrtina prvega skoka povzročala težave, ker je led svečkast, ampak je šlo gladko, tudi vijaki so odlično zgrabili. Na potjo pa ni bila videti najbolje, tako da sva na mostičku snela dereze in šibala domov. No, tudi pri Zadružniku sva se ustavila … In koga srečava tam? Jasno: Danija in Maričko z mularijo in Urošem! Ko je led, so tudi oni tam! :-)

 

Menda sta narejena Še Skriti in njegov sosed, zagotovo pa Avtocesta, Kaskada in Firštov. Najbrž je še kaj, ampak nimava informacij. In najbrž ne bo več dolgo, če lahko zaupamo vremenoslovcem … Šmrk šmrk!

Gozdna

Kategorije zapisa: Nekategorizirano

Komentarji

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

five + 18 =

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.