Magični gozd
Datum objave: Okt 6, 2017

Bilo je konec poletja, ko naju je z Zanom prešinila misel, da bova naslednjih nekaj dni preživela v vse hvale vrednem Magic Woodu. Z nama se je na avanturo podal tudi C-teamovec Nejc. Miselni pobeg nam je omogočalo preko 400 balvanskih problemov in odlično vreme za borbe s skalami.

Pet plezalnih dni ter 2 za počitek, nam je prineslo veliko novih izkušenj in poznanstev. Prvi plezalni dan smo polni entuziazma in želje po novih uspehih začeli ob, za nas zgodnji, 9. uri, pojedli zajtrk in se odpravili plezalnim izzivom naproti. Ker so naše glave kar naprej razmišljale o starih dolgovih iz Magičnega gozda, smo z ogrevanjem kaj hitro zaključili in preizkusili svoj napredek. Izkazalo se je, da je eno leto treninga obrodilo sadove, saj je Zan že prvi dan v žep spravil tri 8a+, sam pa sem uspešno naredil vse gibe Piranje (7c+). Ti uspehi so nama dali dodaten zagon za naslednjih nekaj dni plezanja.

Drugi dan smo jutranje plezanje zamudili, saj je naš petelin zakikirikal šele ob dvanajsti uri, in ker se po jutru dan pozna, je tega dne bil uspešen samo Zan. Uspelo mu je preplezati Riverbed s težavnostjo 8b.

Po dnevu počitka mi je uspelo. Prvi 7c+. »CHECK!« S tem uspehom sem premagal svoj cilj plezalne sezone in tako sem lahko začel usmerjati svoje misli na nove projekte. Prav tako pa je Zan vse svoje atome vložil v svoj nov projekt, New base line(8b+).

»Gremo mi po svoje« bi bil dober naslov za naš predzadnji plezalni dan, saj je Zan sam odšel merit moči s svojim projektom, z Nejcem pa sva odšla na plažo, kjer sva preplezala 7c balvan, ki naju je zaradi edinstvenega »mantla« pritegnil. V tem času pa je Sudi samemu sebi dokazal, da je sposoben balvan preplezati v dveh delih.

Zaradi previsokih temperatur sta Zan in Nejc žrtvovala svoje dopoldne in odšla z menoj do Minisexa(7c), kjer sta mi pomagala ugotoviti kako premagati balvanski problem. Zaradi njunih napotkov sem le malo za tem dosegel vrh balvana. Ko so temperature padle pa so se tudi vloge obrnile. Zan je hotel tik pred odhodom opraviti svoj projekt, zato so naju vse poti vodile tja. Po treh urah naporov, se je Sudi že spogledoval z vrhom in novim uspehom, a mu je žal spodletelo pri zadnjem oprimku.

Odhod iz Švice je s seboj prinesel tudi odhod iz brezskrbnega obdobja počitnic in naše balvanske probleme nadomestil s šolskimi. Zahvala Špilerju za gorilnik, Šiljotu ter Rudanu za crashpade in Wolfu (Climbersonly) za sponzorsko ščetko. Zaradi (ne)uspehov, se bomo zagotovo še vrnili v Magic Wood, da zakopljemo stare bojne sekire in se podamo v konflikte z nam še tujimi balvani.

Zan Lovenjak Sudar in Vid Urnaut

 

DSC_0057 DSC_0130 DSC_0100 DSC_0095 DSC_0083 DSC_0079 DSC_0011 DSC_0025 DSC_0061DSC_0010

Kategorije zapisa: Nekategorizirano | Športno plezanje

2 komentarja

  1. Vezi

    Bravo poba.

  2. Domen

    Fajn videt kako objavo o vrhunskih dosežkih naših pobov. Čestitke

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

13 − eleven =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.