Maltatal (s prošnjo)
Datum objave: Feb 23, 2009

Muc s hvalnico Katedrali, krasnemu slapu v Maltatalu, zares ni pretiraval. Še bolj sem si ga želela preplezati, ko sem videla nekaj fotografij, na katerih sta s Čmarecom čezenj vlekla vrv. Kar pogosto sem Katedralo omenjala Pavlotu in očitno je zamikala tudi njega, saj se nam je pretekli konec tedna pridružil v lednem kraljestvu, kjer nas je skupaj zbobnal naš načelnik Domči.

Perc in Jan sta v soboto preplezala Aluhol (WI 4, 200 m), Boris in Zapi pa sta se lotila Strannerbacha (WI 1-3, 550 m, oba kraka), se mi zdi. Domen in Tanja, za katero je bilo to prvo srečanje z lepotami in tegobami ledu, sta ravno tako imela učne ure v slednjem. Z Andrejem in s Pavlotom smo se Stranerbacha lotili za konec dneva, a nismo šli povsem do vrha (sva z Andrejem zabluzila), pred tem pa smo preplezali drugi slap desno za tunelom Mitlerrer Maralmfall (WI 2-5, 180 m).

V gostišču v dolini smo se poslovili od prvih štirih omenjenih zgoraj, potem pa prenočili v Hause Hofer, kjer so dobili postelje tudi Nastja Davidova in njeni soplezalci ter soplezalke. Precej plezalcev z vseh vetrov je bilo te dni v Maltatalu …

Mimogrede: če se ne motim, je prenočišče z zajtrkom v tej hiši za štiri evre cenejše kot v omenjenem gostišču.

Domen je v nedeljo čez Linker Dreifaltigkeitsfall (WI 3+, 250 m) vodil navezo z Andrejem in Tanjo, s Pavlotom pa sva se spravila v tako želeno Katedralo (WI 2-5, 250 m). Res je krasen slap!!!

Pa še prošnja: nekaj smo pozabili v dolini, je varno spravljeno, ampak bi bilo dobro, če zadevo dobimo nazaj, zato prosim, da mi kdo, ki si v prihodnjih dneh morebiti zaželi maltatalskega ledu, to sporoči na 041321224. Hvala! Marta

Kategorije zapisa: Alpinizem

1 Comment

  1. Domen5

    To zimo je naša Gozdna spet pokazala kolko vertikalnega leda se mora popikat, da imaš tak laskav naziv kot ga ima Megi.
    Vsekakor prenaša naziv: Ledna kraljica v prihodnjo sezono.

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

17 − 6 =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.