Naveza M & M se vrača
Datum objave: Jul 15, 2017

Sicer z majhnimi koraki, a vendar se vrača. Po zimski 92-letnici in reševanju štrika Mammuta v Tamarju sva z Marinko nekaj kolovratili po Raduhi in se občasno dobili v kakem plezališču ter tuhtali, kaj se dogaja s puncami, da kar ni in ni ženskih navez. No, vrhunske alpinistke seveda so in občasno se kaj sliši tudi o kakih mamah s službo, ki se navežejo na vrv v večraztežajnih smereh, ampak potem se pa neha. Sploh v našem ferajnu. In sva si rekli, da morava nekaj ukreniti v zvezi s tem!

In sva ukrenili ...

In sva ukrenili …

Četrtkova vremenska napoved naju je prepričala, da namesto na Okrešelj zavijeva v Begunjščico v Bornove tunele. Šentanska smer je sicer kratka, a vseeno razpokasto lepa, da naju je mikala tako, da naju dež, ki se ni držal napovedane ure, ni napodil iz stene. Še fajn se nama je zdelo, ker vsaj vroče ni bilo. In še bolj fajn se nama je zdelo, ker naveza M & M očitno ni niti najmanj zarjavela, kar pomeni, da boste od zdaj o njej zagotovo brali precej več. Gore so ena sama velika zgodba, midve pa jih od nekdaj radi tako doživljava kot tudi opiševa. Otroci, kuhanje pa trgovina so za moške, vsak naj pač dela kar najbolje zna, al. ;-) O načrtih pa raje še ne bova, ker tisto, da najprej skoči, potem pa reci hop, vendarle drži …

Marinka je tu že vriskala.

Marinka je tu že vriskala.

Sva pa zelo optimistični glede čarovniškega podmladka. Med plezarijo sva namreč že ‘zacoprali’ eno navezo v našem ferajnu: P & P, saj vesta, da sva govorili o vama! :-) Prave čarovnice smo odgovorne in poskrbimo, da svet nikoli ne bo ostal brez tako lepih čarovnij … ;-)

P. S. V četrtek je bila obletnica prve slovenske (jugoslovanske) ženske odprave na pik Komunizma … Poklon obema Lidijama, obema Irenama, obema Marijama, Ani in Marjani!

Gozdna v imenu naveze M & M

Kategorije zapisa: Alpinizem | Dolge športne

Komentarji

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

19 − 6 =

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.