Nevejsko sedlo in Peca (21. in 22.2.2009)
Datum objave: Feb 23, 2009

V soboto sva se z Nevejskega sedla ( z žičnico) povzpela do koče Gilberti. Najprej sva šla na sedlo Uršič in odsmučala po nedotaknjenem terenu(pršič, mestoma pomrznjena skorja) v krnico. Ker sva imela še dovolj časa, sva odšla še na Prevalo pogledat, kako zgleda v sneg zakopana sedežnica. In odsmučala v Krnico do postaje B na Kaninu.Z gondolo sva se vrnila do postaje D:, po krajšem vzponu na Prestreljniško škrbino je sledil še dolg spust nazaj na italijansko stran do parkirišča.
V nedeljo pa je bil čas za domačo goro. Z avstrijske strani sva se povzpela v megli na vrh Pece in odsmučala proti robu, kjer sva zavila v desni krak žleba Y. Razmere v vrhnjem delu žleba fantastične, tudi v gozdu in nato nižje proti Mežici zelo dobre.

LP

Janeta in Franc

Kategorije zapisa: Turno smučanje

1 Comment

  1. NaglicP

    Bravo moja dohtrca. Čestitke tudi Francu, ker pridno niza turne in alpinistične smuke skozi celo sezono. Pa še zdaleč ni konec.
    19.2.09 smo tudi mi smučali s Pece, sicer po levem kraku Y in razmere so bile na las podobne vajinemu opisu.

    Danes 25.2.09 sem po službi odšel s Pece na Peco. Z vrha sem zavil v Grebenski žlih (zg. trdo, v gozdu pršič)- razmere še vedno fantastične. Čez Rišperg skoraj brez poganjanja (malo odjenjalo), skozi gozd do Šteng je trdo. Nato pa po cesti in na A drog, ter spust na Perg do CŠOD-ja (Dom Peca). Izkoristite dobre razmere. Ponavljalcem želim veliko smučarskih užitkov.
    LP Peter.

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

12 + 19 =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.