Neznana v Lanežu, Stanetova zajeda, Vetrne police in Severni raz v Mali Mojstrovki
Datum objave: Avg 17, 2011

Po nekaj tehničnih težavah se mi je uspelo ponovno “skonektati” na spletno stran AK Ravne, nisem pa bil ves čas za računalnikom:

S Perotom (Vujevičem), sva 6.8.11 zlezla Neznano smer v Lanežu IV/III, 100 m. Vstop v smer je direktno s Hojnikove, zato ga je lahko najti, smer je lepa, kratka in precej naložena, ker je redko plezana. Sem pa v prvem raztežaju naletel na en sam klin, v drugem je varovanje že možno na borovcih.

V sredo, ko je bil Boris (Santner) še fraj, sva si privoščila Stanetovo zajedo, ki poleti ni težka, je pa res, da sva prste imela trde od mrzle skale… Pred časom sva se z Damjanom (Sekutijem) lotila Vetrnih polic in takoj po vstopu zašla s smeri. Tako sem Borisa prepričal (pa ni bilo težko), da sva šla pogledat, kje in zakaj sva takrat zgrešila –  preveč enostavno se je zdelo plezati “iskaje najlažje prehode navzgor do roba stene” in sva si plezarijo malo začinila… Tokrat je šlo seveda gladko in natančno po smeri :-).

V soboto smo bili na Gorenjskem, preplezana smer Severni raz v Mali Mojstrovki, IV-/III, 300m. Je opremljena s svedrovci in nekaj starimi klini, tudi veliko plezana, tokrat pa ni bilo gužve.

Andrej Zorman

P.S. V naslednjem prispevku bodo tudi že fotke (upam).

Kategorije zapisa: Nekategorizirano

Komentarji

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

two × four =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.