Nov slovenski film Gregorja Kresala – novi standardi v gorniškem filmu
Datum objave: Mar 15, 2015
Gregor Kresal, ki ga večina hribovcev, planincev in alpinistov pozna po filmu Sfinga, pripravlja novo gorniško poslastico – film OSEM KROGOV IN POL.

Kot edini filmski ustvarjalec iz Evrope je bil lani sprejet na magistrski študij filma v ZDA, kjer je pod mentorstvom kultnega ​hollywoodskega režiserja Davida Lyncha pripravil odličen scenarij. Snemanje filma bo potekalo med aprilom in avgustom 2015 v ZDA, Italiji pa tudi v Sloveniji.  Kljub temu da je Sfinga prejela več kot 20 nagrad na mednarodnih filmskih festivalih po svetu, ostaja Slovenski Filmski Center žal povsem gluh za podporo ambicioznim gorniškim filmom. Edina možnost, ki je veliki mednarodni ekipi filma Osem krogov in pol še preostala, da uresniči zastavljeni projekt, je t. i. množično financiranje, oziroma crowdfunding. Mnogo vas je že slišalo za Kickstarter, kjer se sredstva množično nabirajo za uresničitev različn​ih​ projektov, od tehničnih inovacij do računalniških aplikacij ipd. Nekateri slovenski projekti so tam poželi velike uspehe v svetovnem merilu. Indiegogo, kjer najdete film Osem krogov in pol, je sorodna platforma, specializirana za film. Obe sta podrejeni podobnim, strogim pravilom. Zbiranje sredstev je časovno omejeno, vsakdo, ki za izbrani projekt nekaj prispeva, pa mora od organizatorja akcije prejeti darilo kot zameno za njegovo donacijo. ​S svojo donacijo boste filmu Osem krogov in pol po eni strani omogočili prihod na filmska platna, hkrati pa na dom prejeli digitalno, DVD, ali ​bluray verzijo filma. Med oblikami nagrad je tudi organizacij​a posebne projekcije filma za klube in društva ​s prisotnost​jo filmske ekipe.

Filmu Osem krogov in pol rok za nabiranje sredstev poteče 13. aprila 2015. Pomagajte luč sveta ugledati projektu, ki vas ne bo pustil ravnodušne. Film je posvečen spominu na vrhunskega alpinista Pavleta Kozjeka.

​Tukaj jih najdete​: 

http://igg.me/p/eight-and-a-half-circles/x/9949065

Kategorije zapisa: Aktualno

Komentarji

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

fourteen + nine =

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.