Nova 8a, Albanski konjak
Datum objave: Jun 30, 2010

Kar nekaj časa je preteklo od mojega zadnjega oglašanja, kar pa seveda ne pomeni, da se ni nič dogajalo – prav nasprotno, zato tudi nekoliko “zapoznele” novice. Po končanem prvem (spomladanskem) tekmovalnem delu sezone, ko nekateri za nekaj tednov oz mesecev odložijo šolske in službene obveznosti, je čas, da damo možgane na off in pobegnemo v naravo, eni na morje, drugi v hribe, tretji v skalo. Sama sem izbrala tretje in ga združila s prvim. :) Kljub “neznosni” vročini,ki nas pesti zadnje nekaj dni, sem se v zadnjih tednih, malo zaradi želje po morju ter drugih obveznostih, zadrževala predvsem v primorskih plezališčih. Zakaj pa ne… Do sonca in vročine nisem nikoli gojila posebnih negativnih občutkov, bolj je vroče, manjša je gužva. Sedaj pa dovolj besedičenja in gremo k dejanjem.

V priljubljenem primorskem plezališču, Mišji peči, mi je ostalo še bolj malo smeri težavnosti do 8a, a vseeno sem imela še nekaj neporavnanih računov.

Eden izmed teh je bila smer Preobrazba 7c+, manjšim plezalcem poznana predvsem po daljšem gibu v prvem delu smeri, ki mi je do nedavnega povzročal kar nekaj težav. Pred mescem dni sem problem uspešno rešila, ter tako “pod streho” spravila še eno 7c+,ki mi zaradi problemov,ki mi jih je povzročala “dolžina” pomeni mogoče več kot marsikatera 8a.

V drugem poizkusu sem preplezala smer Hobit 7c (prvi del smeri je sicer skupen z Manano 7c/c+ ,ki sem jo že preplezala) in Metamoros, prav tako 7c.

Kljub neznosni vročini pa sem tudi uspela premagati smer Albanski konjak 8a (31m), ki je sicer sestavljena iz dveh delov in poteka preko celotne stene plezališča Mišja peč.

Sedaj pa že pakiram kovčke za Kalymnos, kjer se veselim novih podvigov, reševanja problemov, ter ogromno noro dobrih smeri!

Na slišanje, pa naj bo tudi za vas to poletje čim bolj uspešno in nepozabno,kjer koli že boste!

Katja

Kategorije zapisa: Splošne novice

3 komentarja

  1. Domen

    Čestitke za super rezultate, pa vlko uspeha spoda na Kalymnosu.

  2. Vezi

    Čestitam.

  3. Katja Planinc

    Hvala obema!

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

three × 5 =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.