Novembrska Pakla ali priprave na zimo!
Datum objave: Nov 14, 2016

Vokviru letošnje alpinistične šole, smo uspeli zbrati ekipo in se kljub ne najbolj idealne napovedi podali še zadnjič letos na jug.

Posredujem vtise naše uradne fotoreporterke Kaje Kos:

Jan včasih kar sam prepriča vreme, da nekako zdrži… Tudi tokrat se njegova sposobnost ni izneverila, kljub temu, da nas je na svojem sprehodu skozi kanjon za nekaj trenutkov pošteno oplazil veter, da so Pipiju na grebenu plapolale hlače kot zastava. A naslednji dan je veter pojenil, pobožalo pa nas je tudi nekaj sončnih žarkov.

Z alpinistično šolo smo izvedli en vikend-šus v Paklenico. V petek po službi smo se optimalno pokombinirali na Koroškem in pobrali še gastarbarterje med potjo, tako, da nas je do gazde Vere prispelo 19 komadov. 3 tečajnice, 6 tečajnikov, 9 izkušenih starih in mladih mačkov ter Grega.

Odplezali smo nekaj fletnih enostavnejših smeri, Oliverja, Nosoroga, Spit Bull, Severno rebro, Centralni kamin, Karabore, Danajo, Šaleško… Tokrat zjamranih ni bilo, smejalo se je tudi vsem, ki so v Paklenici plezali prvič. Po vetrovni soboti nas je načelnik razvajal s svojo pašto, tako, da graha ni manjkalo. Polona s tunino je resna konkurenca. Skuhali, zrezali in spili smo vse dobrote iz hladilnika, nevešči s(m)o v dveh večerih spoznali vzdušje med starimi mački v klubu, spletli nove prijateljske vezi ter odpujsali nazaj domov.

 

Kategorije zapisa: Nekategorizirano

Komentarji

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

7 − 6 =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.