Odprto tekmovanje slovenskega in SHS pokala v lednem plezanju
Datum objave: Feb 24, 2023

V Domžalah ponovno organizirajo odprto tekmovanje slovenskega in SHS pokala v lednem plezanju (pravzaprav orodnem – drytooling). Vabim(o) vas, da se nam 4. marca 2023 pridružite kot tekmovalci ali navijači in gledalci.

Opis dogodka

Ponovno organiziramo odprto tekmovanje slovenskega in SHS pokala v lednem plezanju (drytooling), ki bo potekalo v soboto, 4. 3. 2023 v Domžalah, z začetkom ob 9. uri.

Z državnim prvenstvom v marcu 2022 smo to zvrst še bolj približali javnosti, širši populaciji omogočili sodelovanje in tako prispevali k večji prepoznavnosti te adrenalinske discipline.

Vabim in spodbujam vse, ki radi primete za cepine in nataknete dereze, da se pridružite in udeležite dogodka tudi letos. Naš namen je, da s tekmo širši javnosti omogočimo izkustvo plezanja v tej disciplini in povečamo njeno priljubljenost med plezalci. Smeri bodo zabavne in varne, prisotna bo pestrost različnih gibov, seveda v lažji obliki kakor na mednarodni ravni. Na dogodku boste lahko spoznali  tudi različne vrste oprimkov, različne vrste opreme (cepinov/derez) in dopolnili rokovanje z opremo.

Za tiste, ki vas privlačijo zimska idila in smeri, ki jih zima ponuja, pa ledno/orodno plezanje (drytooling) predstavlja skoraj nepogrešljiv način priprave, ki bo pripomogel k suverenosti, ob rednem treningu pa tudi k dobri vzdržljivosti in malo manj tresočim se nogam v ključnih situacijah. Že sama misel na plezanje s cepini in derezami v marsikomu vzbudi občutek strahu, kar lahko povzroči “psihično blokado”. Pogumno se spoprimite s strahom in se lotite premikanja lastnih meja in zmožnosti.

Tekma – moška in ženska kategorija – bo potekala cel dan. Dopoldne bo plezanje v kvalifikacijskih smereh z varovanjem od zgoraj (na toprope), osem moških in šest žensk pa bo nastopilo v finalu s plezanjem v vodstvu.

Druženje, spoznavanje, deljenje izkušenj, smeh, boj, glasba … To je bistvo tekmovanja, zato pridi. Pa ne brez cepina! ;)

Prijeten pozdrav in vse dobro vam želim.                                          

Organizator Marko Guna

Foto Ivana Mijić

Kategorije zapisa: Aktualno | Ledno plezanje

Komentarji

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

4 × three =

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.