Oetztal
Datum objave: Apr 15, 2015

Med 9. in 13. aprilom sva bila na smučarskem potepanju v Oetztalskih Alpah.Ni nama bilo dolgčas, v nedeljo smo se na koči Bella Vista srečali z ekipo hitrih in divjih mladcev s Koroške.

Oetztal je 68 km dolga stranska dolina reke Inn na Tirolskem, obdana s številnimi tritisočaki. Na koncu je vasica Vent, izhodišče za mnoge TS ideje.

V vročem petkovem dopoldnevu, v brezvetrju sva po dolini Niedertal pridrsala vsa pregreta do koče Martin Busch na višini 2511m. Popodne sva se povzpela še 800 vmtik  pod sedlo pri Kreuzspitze in zaradi neugodne snežne podlage na strmem pobočju raje obrnila inn po odjuženem snegu odvijugala dol. Udobje koče je preseglo pričakovanja:prijaznost oskrbnikov, čistoča sanitarij, dobra hrana….Kredarica..kdaj bo tako???

Sobotno jutro je bilo spet kristalno jasno in preko Niederjochfernerja sva okoli enajste ure zrla z vrha Similauna, 3599m v morje belih hribov. Smučanje proti koči Similaun (3016m) je bilo fantastično.Koča nudi zavetje gornikom že preko sto let! Ponovno: prijaznost, čistoča…Popoldan in zvečer so se po hribih podile snežne nevihte.

Nedelja je bila spet lepa…vzpon na Tisenjoch, kjer stoji spomenik Oetziju, nadaljevanje na ostri vrh Fineilspitze, 3514m in doolg spust preko lepo zalitega ledenika in prečenje proti koči Bella Vista na višini 2846m.Okoli enih je prispela 9 članska koroška ekipa (Zapi, Simon, Edi,  Rok, Aleš, Gozdni, Špela, Boris in Jani) direktno iz Venta! Dan prej so bili na 2.najvišjem avstrijskem vrhu Wildspitze. Mladi , hitri in divji! Udobje Bella Viste je dobro znano! Savna, jakuzzi na prostem, z razgledom, da dobre hrane niti ne omenjam. Zapi je zvečer malo zabrenkal na kitaro…in trajalo je še dolgo v noč.

Zadnji dan smo se skupaj povzpeli preko 3000m visokega sedla in se spustili daleč dol na ledenik. Hitri so šli na Weisskugel, trije smo se povzpeli na sosednji Langtaufererspitze in sami uživali na fantastičnem pobočju na super podlagi. Spust po ledeniku in dolini je bil neskončno dolg, na koncu smo morali že nositi smuči. A to ni oviralo nikogar, saj je zadovoljstvo prevladalo nad utrujenostjo. Vse skupaj: zadetek v polno.

Lp, Franc in Janeta

Kategorije zapisa: Turno smučanje

1 Comment

  1. STANKA

    Baje se je škaf podrl!

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

seven − 6 =

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.