Ogrinčev leteči cirkus ponovno na G-L
Datum objave: Feb 9, 2012

:)))))   Ob branju ostaneš brez besed. Ta pa zna vedno znova hudo presenetiti. Tipo “nese” meni trenutno najljubšega zabavljača na tej strani Alp, samega in edinega Karrrrla!

http://www.gore-ljudje.net/novosti/74028/

Dejan je natipkal, howk :”Hit sejma so seveda puhice (bunde polnjene s puhom) v vseh barvah in oblikah.” Nemogoče. Hallo, kaj ni “puhica!!!???” polnjena z oslovsko dlako ter samo v škrlatni barvi?! Res več ne vem ali se mojster iz celotne plezalne scene gladko brije norce ali pa smo nori vsi tisti, ki se veselimo vsake njegove objave na strani G-L, reviji Sokol, …!!!

“Zabavno je bilo tudi spremljati pogovor v živo med Italijansko himalajsko legendo in alpinistom Simone Moro in razstavnim prostorom TheNorthFace na ISPO, ki je potekal s pomočjo Wi-Fi-ja iz baze pod Nanga Parbatom.” zapiše možakar. TNF-jevi razvojniki razturavajo. “Kiborg od razstavnega prostora” bo menda drugo leto kar sam naskočil katerega od osemtisočakov. To bo šele zabavno, a ne! Ko padeta v debato dva razstavna prostora.

Sokol je pred časom objavil Ogrinčev članek z naslovom Modrosti tete Pehte oz. Kako skrbeti za plezalno opremo?. Monty Python’s Flying Circus je napram temu samo in izključno za ogrevanje trebušnih mišic! Ena meni najbolj butalskih iz takratne objave :”Ko si kupite nove plezalnike, storite naslednje: nogi vtaknite v PVC vrečko (trgovinske so OK), plezalnike pa položite za minuto v vrelo vodo. Vroče si obujte na noge, malo hodite sem in tja in ko bo vročina neznosna, jih sezujte. Morda to ponovite še enkrat, na koncu pa z ne preveč vročimi počakajte, da se guma ohladi na vaših nogah in dobili boste skorajda odlitek. Dodatno izboljšanje plezalnika naredi tudi malce dodatnega oblikovanja z grobim smirkovim papirjem.” Predstavljajte si avtorja članka, študentsko naselje nekaj desetletij nazaj, “ekonom piskr” ter “šmirkl papir” in škatlica “olagume”. Pa ga izdelajmo po meri!

Potem suvereno za konec navrže referenco :”Za konec pa še namig: v alpinizmu sem že več kot 30 let.” Js pa do solz, ko že berem nov članek na G-L, kjer ded strese še eno iz rokava :”…v tretjem poizkusu uspel projekt prosto preplezati (torej je smer splezal na Fleš)” 30 let alpinizma!? ;)  Svašta!!! Namesto tresenja modrosti, bi si na njegovem mestu rajši zabrundal: ” Že leta in leta stojim na postaji in čakam, kot toliko drugih, na vlak ki prihaja… “

Kategorije zapisa: Nekategorizirano

Komentarji

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

nineteen + 6 =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.