Pa smo šli…
Datum objave: Avg 3, 2015

Vid, Andraž, Tea in Miha smo šli na pot. Da bo trip zabaven, smo vedeli že pred prihodom na cilj, saj nas je cesta večkrat odpeljala v napačno smer.

Vročino iz doline je hitro zamenjal hladen gorski zrak in zadostna mera “frikšna” za plezanje je bila zagotovljena. Ponoči nas je namočil dež, vendar so se balvani do jutra že osušili.

Prvi plezalni dan, ko so drugi še spali smo mi že hiteli balvanom naproti. Željni skale smo se hitro ogreli v nekaj lahkih, čudovitih linijah. Za prvi resen balvan smo si izbrali jump Dino’s don’t dyno (7b) – Andražev flash in zatem tudi hitro uspešna poskusa Mihe in Vida so pokazali, da forma je! Za Miha je bil to prvi 7b – bravo Miha! Zdaj pa novim ciljem naproti.

Visoko motivirani smo se odločili napasti dva 7a+ in ju povezati v balvan 7c – Fight Club. Miha je uspel v obeh 7a+, Andraž pa je bil po nekaj poskusih na vrhu prvega 7c. Prijetno  utrujeni od napornega plezalnega dne, smo si privoščili še malo poplezavanja na plaži ob reki na balvanu Beach block, kjer sta Miha in Vid pokazala Francozom in Nemcem kako se spleza 7b – Grit de luxe.

Naslednji dan  so bile roke že malo utrujene prav tako pa tudi noge, saj je bila pot od balvana do balvana vedno izziv. Tudi dvakrat nismo šli po isti potki, a večkrat mimo istega balvana.  Ta dan sta Andraž in Vid na flash splezala Mein Leben in deinen Händen – 7b. Miha pa je bil uspešen v balvanih Schrotti – 7b in Zilliman- 7a.

Sledil je plezanja prost dan – relaksirali smo se ob reki, se umili v ledeno mrzli, a kristalno čisti vodi. Andraž pa vseeno ni zdržal brez skale in splezal še en 7c – Jack the Chipper. Preostanek dneva smo preživeli v šotoru, v kar nas je prisilil dež.

V četrtek smo se polni moči ponovno spopadli z balvani – Miha in Andraž sta preplezala Marihuana corner – 7a. Moči smo preizkušali tudi v balvanih Supernova – 7c in Goldfish-7b+, kjer pa je bil uspešen le Andraž.

Zadnji dan je vsak napraskal še zadnje atome moči in presegel samega sebe. Miha je preplezal Intermezzo-7c (prvi v karieri), Vid Supernovo – 7c (prvo v karieri), Andražev Intermezzo- 7c je pa le še en v vrsti že preplezanih.

V soboto je sledilo le še hitrostno pospravljanje šotorov, saj nas je ponovno zmočil dež. A niti to ni moglo pokvariti čudovitega tripa.

Aja, pa še to… bili smo v Magic Wood-u v Švici!

Kategorije zapisa: Nekategorizirano

2 komentarja

  1. Vezi

    Bravo….Lp Vezi

  2. Domen

    No lepo da ste se oglasli. čestitke vsem.
    Očitno bo zdaj več vaših reportaž, ko je Teja vzela pero v roke :)

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

20 − fifteen =

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.