Pa smo začeli – prvi trening v novem plezalnem centru na Prevaljah
Datum objave: Dec 16, 2023

V četrtek smo namesto na ravensko steno zavili na prevaljsko. Plezalni Center Prevalje – PCP. Mogočna zadeva! Prvo umetno steno na Koroškem smo postavili na Ravnah leta 1991 in jo leta 2011 nadgradili. Z nekaj več velikim oprimki, bo še dolgo leta naša najmilejša. Seveda pa se je potrebno preizkusiti tudi na steni novejšega trenda. V PCP je združenega veliko tega, kar si plezalci in alpinisti želimo. Center nudi zelo veliko! Seveda bi marsikdo, marsikaj naredil drugače, a potem bi se spet našli drugi, ki bi kaj naredili drugače…….. in ne nujno boljše.

Za nas alpiniste, ki smo na Ravnah pred 32 (dvaintridesetimi) leti postavili prvo steno je potrebno dodati, postaviti (za ogrevanje) še nekaj lažjih dolgih smeri. Prostih lukenj v steni je še zelo veliko, različnih barv, za oprimke, za tiste, ki se jim v množici oprimkov kaj pomeša, pa tudi.

Pričeli smo v rjavi štirki, nadaljevali v “županovi” in “Janševi” petki, ter zaključili z dvema smerema 5b. Ja utrujenost na vrhu med našo 12 metrsko steno in 18. metrsko na Prevaljah je kar velika. Še bo potrebno trenirati.

Jaz sem celo preizkusil “čudo tehnike” – robota za varovanje pri plezanju – z vpenjanjem od spodaj in izvedel prosti skok z vrha stene. Kljub temu, da zaupam tehniki, sem na vrhu stene le s težkim srcem spustil trdne oprimke in se vrgel proti tlom. Robot se je izkazal in me nežno zategnil, ter počasi spustil na tla. Priporočam!

Navalite na Prevalje, dokler še ni gneče. Upam, da bo upravnik PCP za naše skupinske obiske našel kako “luknjo v ceniku” in nam za skupinske obiske odobril popust.

Prvič smo steno preizkusili: Nataša, Olga, Janez, Vinko in Špilč. Imeli pa smo tudi dva trenerja: Franca in Marka.

Kategorije zapisa: Nekategorizirano

Komentarji

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

4 − 3 =

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.