Pakistan
Datum objave: Avg 28, 2013

Iki se je oglasil iz daljnega Pakistana, kjer stvari niso šle čisto po planu:

Najprej en lep pozdrav iz Karimabada, Hunza pod Rakaposhijem. Tu moras imeti res kar sreco, da ujames pravi cas za povezavo z internetom. Trenutno ze 4 dni brez elektrike.

rakaposhi

rakaposhi


Aklimatizacijo smo naredili v dolini ledenika Aling. Zanimiva dolina z vrhovi visokimi do 6700m, ki so vecinoma se nepreplezani. Obdobje 14 dnevnega lepega vremena smo dobro izkoristili z nekaj vzponi in raziskovanjem doline. Z pakistanskimi zemljevidi si tukaj ne mores kaj dosti pomagat.Idealne razmere bi bile kaksen mesec prej.

Sledi vrnitev  v Hushe in priprava opreme, nosacev za vzpon na Gondogoro La, 5800m in naprej do Baltora in baze Gasherbruma 1.

Vmes smo izvedeli, da je pakistanska vojska konec julija zaradi varnostnih razlogov prelaz zaprla…
Rad di videl Talibana na vrhu Gondogoro La!
Nekaj smo poizkusali na lastno pest, a se ob dogovorjeni uri zjutraj noben od nosacev ni prikazal…

Nato se odlocimo za odhod na ledenik Masherbrum in poizkus na Masherbrum 2, ki naj bi bil po mnenju domacinov vsok nekaj cez 7000m.
Uspe nam priplezat 40 metrov pod vrh, kjer nas je zaustavila siroka vrhnja razpoka. Hitro smo ugotovili tudi, da je vrh visok le dobrih 6000m.

Po vrnitvi nazaj v bazo in poslabsanju vremena z napovedjo daljsega obdobja padavin sem se odlocil za odhod v dolino -Skarduja in naprej do Hunze.
Tu sem opravil nekaj  trekingov v okolici Ultarja, Shispar peak, Bature in Spantika, ter baze Rakaposhija in Dirana. Bo treba organizirat kaksno odpravo tudi v te lepe predele Karakoruma.

Jutri se vracam z avtobusom v Islamabad, kjer se dobimo z Mojco in Ireno v soboto pa imamo let  nazaj v Slovenijo.

iki

[nggallery id=205]

Kategorije zapisa: Alpinizem | Odprave

Komentarji

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

four × two =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.