Paklenica 2010
Datum objave: Okt 5, 2010

Leto je hitro naokrog in že je bil na urniku tradicionalni tabor v Paklenici. Tokrat se nas je zbralo 12 lačnih in žejnih plezanja. Vremenska napoved sicer ni bila najbolj obetavna, ampak želja po plezanju je bila močnejša.

V četrtek po službi smo se Vezi, Muc, Domen in js nabasali v avto in že smo drveli proti morju. Pozitivna energija je bila na višku, smeha toliko, da smo že tam trenirali trebušne mišice :). Nekje na Hrvaškem (na bencinski za tunelom :)) smo srečali Dašo, Primoža in Špilerja, spili kavo in gasa naprej. Pot je hitro minila in v družbi Motorheadov (Ace of Spades http://www.youtube.com/watch?v=9e5cqe_JE0Q) smo prispeli v camp Vesna. Tam sta nas že čakala Miha in Tea. Zjutraj ob 4. uri pa so pridrveli še Kosi (po novem Kaminski), Mulec in Tanja.

img_6384

Vezi z novo čelado

Zjutraj so eni upali, da bo dež (zaradi prekratke noči), vendar nas je vreme prijetno presenetilo. Nadeli smo si plezalno opremo, čelado na glavo, sendviče v ruzak in se po navezah podali v smeri. Srečali smo kar nekaj Čehov, Avstrijcev, Hrvatov…, vendar gneče v smereh ni bilo. Špiler, Tea in js, ter Daša in Primož smo se podali v smer Severno rebro oz. Centralni kamin (5a/a+) in Varianta na Severno rebro (4c). Ostali so plezali težje smeri. Ker smo bili prvi dan še frišni in zagnani, smo šli kasneje plezat še eno smer. Zadovoljni z izkupičkom, smo si zvečer pripravili večerjo, spili pivce dva in poklepetali o dosežkih dneva, hodili po gurtni, poslušali dogodivščine, ki jih je leta 88 doživel Koroški James Bond…

img_9313

Muc se neki trudi :)

img_6421

Tti kamini...

V soboto pa nov dan in nove smeri. Vsem nam se je poznalo, da smo prejšnji dan bili preveč pridni in smo mogli v soboto vsi malo potehničarit. Ampak važno je, da se mamo fajn in plezamo. Bomo pa zdaj malo bolj trenirali, da se nam drugo leto ne bo treba po kompletih gor vlačit :). Na sestopu smo srečali še Flisa in Lačna, ki sta se le odločila, da prideta v Paklenico. Eni so odšli na plažo, drugi v camp, zvečer pa spet vsi na kup in fajn se met. img_6436

Že je tu nedelja, zadnji dan raja. Splezamo še vsak eno smer, pospravimo camp, obvezno še k Dinkotu na kosilo, pol pa proti domu. Na bencinski smo ugotovili, da Muc Kaminskemu (Kosiju) pri prodaji avta ni dal navodil, kako se tanka avto, tako da mu bo zdaj menda zrihtal nalepko z navodili :). Še zadnjič vržemo učke proti kanjonu, se na tiho poslovimo od njega z obljubo, da kmalu spet pridemo, še zadnjič vdihnemo morski zrak in že se vse zdi kot privid. Ja, lepe stvari hitro minejo. Da pa ne bi prehitro prišli domov, smo si Vezi naveza podaljšali pot, ker smo pozabili na stavko policajev in carinikov. Na mejnem prehodu Gruškovje smo naleteli na gužvo in čakali vsaj uro in pol, da smo prišli v SLO. Ampak se nismo glih sekirali. Vezi in Domen sta poskrbela za pravi rock koncert in spet je blo fajn.

img_9299

Primož, glavni kuhar.

img_9319

Špiler z novim plezalnikom

Smeri, ki smo jih plezali:

Centralni kamin: 5a/a+ in Varianta na sjeverno rebro: 4c, 170m Martina – Špiler – Tea in Daša – Primož

Flex&Rex: 5a+/b, 120m Daša – Primož, Špiler – Martina

Akademski: 4c/c+, 180m Špiler – Martina, Primož – Daša

Oliver Dragojević: 3, 150m Daša – Primož, Miha – Tea

Trik: 5a, 125m Primož – Domen

Karamara sweet temptations: 6a+, 110 m Daša – Vezi, Tanja – Miha – Mulec

Karabore: 5b+, 120m Muc – Martina

Ča je od Draga je od Draga: 6b+, 130m Vezi – Muc, Tanja – Mulec

Faulenzer: 6b+, 100m Vezi – Muc

Cirkus: 6b, 350 metrov Vezi – Domen, Kosi – Muc

Big speed wall: 6c+, 220m Vezi – Muc

Armadillon: 6a-, 115m Domen – Kosi

D. Brahm: 5c+, 300m Domen – Kosi, Tanja – Miha – Mulec

Kameni croissant VII-, 130m, Kosi – Miha

Nosorog: 4b/b+, 150m Špiler – Tea

Spit bull: 5c, 145 m Tanja – Mulec – Miha

img_9327

Na vrhu Aniča Kuk

Vreme nam je šlo na roko, plezali smo tk, da se je kadilo za nami, jedli smo same dobre reči, eni so zaspali s čelom v šniclo, dobli nove vzdevke,….skratka, luštno je blo.

Martina

Kategorije zapisa: Športno plezanje | Tabori

12 komentarja

 1. primoz

  Super je blo. Koma čakam na drugo leto.

 2. Igor

  Zaki ste bli, vsi po riži, še posebno fletn je pa Vezi s ta novo helmo.

 3. Martina

  O Primož, se opravičujem. Prvotno je bla slika nt, pol me je vun iz vinkla vrglo in cel članek. Ko sem pa drugič nalagala slike gr, mi je pa zgleda mimo ušla. Seveda morm pohvalit Primoža, ko je tk doro večerjo speko. Za prste obliznit ;)

 4. Domen

  Super tabor, vse je štimalo, nalezli smo se. Tk da mormo čimprej ponovit.

 5. Domen

  Sta pa Flis pa Lačn zlezla neki super smeri. Za Vražjo vem, za ostale bota pa javla.

 6. Martina

  Evo Primož, urejeno. Sem dodala slikco ;)

 7. Megi

  Dobra bera smeri, uf! In žurka ta prava, kot kaže. Primož, tisto o pasmi in sreči pri vlečenju slamice pa počasi ne bo več aktualno, kar se tebe tiče (glede na tisto pomembno fotko – Martina, res je pomembna!) ;)

 8. Igor

  Če Flis nav poslal kaj na vaš ferajn, si lah na našem ogledate, ka sta poleg vražjega zmrdava izvidnika.

 9. Flis

  Da nevte glih rabli hodit na konkurenčno stran :). Zlezla sva naslednje smeri:

  Infinito v zg. delu sva zalutala v Passengerja 7b
  Vražjo VII+/VIII-
  Jenjavi 7a+

  Jaz sem prosto lezel 6b Grega 7a+. Vse smeri so res lepe po resnosti pa izstopa Vražja kljub dodanim svedrovcem.

 10. Domen

  Vsekakor FLIS – ČESTITKE. Še si v formi, kljub družinskim obveznostim.

 11. Katja

  Čestitke vsem za dobre vzpone. Res upam, da se vam kdaj pridružim! Če ne prej pa ko dokončno odložim vse študijske obveznosti in najdem kakšno “neštudentsko” delo, kjer bo tudi bolj “neštudentski” urnik. Žal nas “začetnike” ponucajo za vse… Ampak pravijo, da nekje je treba začet al kako že….

  Še enkrat bravo in še veliko plezalnih podvigov!

  Katja P.

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

twelve − 6 =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.