Petzen Climbing Trophy 2010
Datum objave: Jul 12, 2010

Spet se je zgodila, tokrat že osmič zapored, tekma Petzen Climbing Trophy 2010 v Šmihelu pri Pliberku. Organizatorji, koroško društvo prijateljev narave so znova pokazali kako izpeljati odlično tekmovanje. Nastopilo je preko 300 tekmovalcev iz 14 držav. Seveda smo bili tudi Slovenci zraven (sicer še vedno premalo zastopani, glede na bližino tekme).

Naše klubske blazine z boulderja so pripomogle k večji varnosti na balvanski tekmi. Vreme je bilo ta vikend  organizatorjem več kot naklonjeno. V večini so tekmovalcev prebivali kar v kampu pri Breškem jezeru, v idiličnem ambientu pod Peco. Pričelo se je že v petek popoldan s prijavami in večernimi kvalifikacijami v hitrostnem plezanju. Sobotno jutro je prineslo kvalifikacije v težavnosti za starejše kategorije (vsak dve kvalifikacijski smeri) in tekmo v balvanskem plezanju za mlajše kategorije (vsak osem balvanskih problemov). Po kosilu so bile finale za šest najbolje uvrščenih v težavnostnem plezanju, zvečer pa finale v hitrostnem plezanju in podelitev kolajn sobotnih tekem. V nedeljo so se starejši pomerili v balvanih (8 problemov), mlajši pa v težavnosti. Popoldan pa zopet finale in končna podelitev kolajn in pokalov. Organizatorji so z žrebom podelili tudi praktične nagrade.

In kakšna je bera uvrstitev koroških plezalcev?

Med mlajšimi cicibankami je Petra Glušič dosegla končno 7. mesto (5. v hitrosti, 6. v težavnosti in 8. v balvanih). Med starejšimi cicibani je njena sestra Sara zasedla 5. mesto (14. v hitrosti, 5. v težavnosti in 4. v balvanih). San Sudar je med mlajšimi dečki zasedel 16. mesto (18. v hitrosti, 13. v težavnosti in 17. v balvanih), Klemen Dretnik pa med starejšimi dečki 5. mesto (srebrn v balvanih, 4. v težavnosti in 19. v hitrosti). V isti kategoriji so nastopili tudi Črnjani. Miha Ozimic se je uvrstil na 7. mesto (9. v hitrosti, 8. v težavnosti in 6. v balvanih), njegov brat dvojček Jure pa na 14. mestoGal Ribič je zasedel 20. mesto (najbolje se je odrezal v balvanih – 13. mesto).

Med mladinci smo imeli le enega predstavnika, našega Cirila, ki ni tekmoval v  hitrostnem plezanju, dobil pa zlato medaljo v težavnosti, 5. mesto v balvanskem plezanju ter v skupnem seštevku zasedel 4. mesto.

Ostali prisotni smo bučno spodbujali vse tekmovalce.

Iskrene čestitke vsem »borcem«

Za Cigija-slik mi še zmern ne rata večji naložit.

Pa še pomembna informacija: BLAZINE SO ŽE NA SVOJEM MESTU NA BOULDERJU!

Kategorije zapisa: Splošne novice

2 komentarja

 1. aspilera

  Vezi, fotografije s fotoaparata na računalnik prenesi v originalni velikosti.
  Preglej fotografije in označi tiste (najlepše), ki jih želiš objaviti.
  Označene fotografije shrani v resolucijo 600×440 pix.
  Slike med ali na koncu teksta vstavi tako, da klikneš okvir s sliko na vrhu v nadzorni vrstici.
  Potem sledi navodilom, ki te vodijo in vsem, ki želimo videti tvoje slike boš močno olajšal delo.

  Nadaljnja navodila niso več brezplačna.

  LP

  Andrej Špiler

 2. Domen

  Pa uporabljajte tudi prelom strani pod prvo sliko, da se bo na prvi strani vidla samo ena slika, ostalo pa se odpre ob kliku na naslov ali spodaj na READ MORE. Pa čestitke vsem tekmovalcem.

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

17 − 7 =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.