Plezalna jesen
Datum objave: Dec 4, 2009

Po daljšem času zatišja, seveda ne plezalnega,  se ponovno oglašam s krajšim poročilom preteklih nekaj mesecev. Oktobra in novembra sem preplezala okoli 60 smeri v primorskih plezališčih, večinoma v Mišji peči. Veliko energije in časa sem porabila v svojih “domačih nalogah” oz. ti. osebnih projektih (smereh do 8b+), ki jih načrtujem za prihajajočo pomlad/sezono. Med drugimi pa sem prvič, oz. zopet po dolgem času, tudi preplezala sledeče:

Manana 7c/c+

Hugo 7c/c+

JSFK 7c+ 1. del

Flash dance 7c

Rock’n roll 7c+

Pinot 7c

Prvič po poškodbi sem se letos jeseni tudi udeležila tekmovanj za DP. “Krst” in zgolj preizkus kolena, ki mi po dveh operacijah povzroča nemalo težav, še posebej pri zahtevnih postavitvah nog, je bila balvanska tekma za DP v Laškem, kjer sem v okrnjeni konkurenci dosegla drugo mesto.

Ker mi je disciplina težavnost še vedno na prvem mestu, sem največ energije vložila v tovrstni trening in se skušala čim bolje pripraviti na tekme v drugi polovici sezone, saj sem prvo zaradi poškodbe žal izpustila.  Oktobra sem na tekmi v Tržiču zasedla 10. mesto. Čeprav sem le za gib zgrešila finale, sem bila vseeno zadovoljna s svojim plezanjem, saj sem predvsem sami sebi dokazala, da lahko s trdim treningom plezam tako kot pred poškodbo oz. še bolje, kar sem dokazala minuli vikend na tekmi v Škofji Loki, kjer sem se uvrstila v finale in zasedla 7. mesto.

Ta vikend me čaka še zadnji “ruker”, in sicer finale državnega prvenstva v Kranju, ki bo eden izmed najbolj napornih finalov doslej: danes kvalifikacije balvani, jutri kvalifikacije težavnost, zvečer finale in v nedeljo finale balvani.

Sedaj pa hitro v Kranj! :) Držite pesti!

Na slišanje!

Katja

finale Škofja Loka

finale Škofja Loka

Kategorije zapisa: Splošne novice

1 Comment

  1. Domen

    Drži se Katja, držimo pesti.

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

9 + 16 =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.