Prva zimska ponovitev smeri PAJEK v Veliki Raduhi.
Datum objave: Jan 17, 2012

[singlepic id=2705 w=320 h=240 float=left]Tudi zaradi dolgega dostopa so smeri v Veliki Raduhi manj plezane kot tiste v Mali in Srednji Raduhi. Ravno dostop in višina stene, ki tam doseže 400m daje vzponom pridih resnosti. V letih 1987 in 1988 sva z Mihijem večkrat obiskala ta, od množic odmaknjen del ostenja naše gore. Nastale so smeri Rdečelaska, Turbo Katja in Božična, ki sva jo plezala dva dni in v mrzlem zimskem bivaku visoko v steni, globoko pod sabo poslušala zvonove,  kako so vabili k polnočnicam v Solčavi. Že zavoljo lepih spominov sem se nadvse razveselil Greganovega povabila. Pa še Matej bo zraven. Boljših soplezalcev in prijetnejše družbe si ne bi mogel zaželeti. Oblečeni v zelene jakne smo bili pravi green team.

[singlepic id=2702 w=320 h=240 float=right]In tako smo v soboto, v mrzlem in vetrovnem vremenu opravili 1. ZP PAJKA, ki ima v vodničku oceno IV+,Ao/III-IV, zgornji del I-II, 405m. Ker je sedaj nadvse moderen dry tooling ocena iz vodnička ne pove ravno veliko. Grega pravi, da bi težji del smeri zaslužil oceno M6. Jaz sam sicer ne vem kaj to pomeni. Ali pač! To pomeni, da v nerodni zajedi, kjer si le težko zataknil cepine, z nogami na monolitni, gladki skali nisi našel pametne opore… V lažjih delih pa je obilo zmrzjene trave omogočilo krasno vrtnarjenje z lednim orodjem. Verjetno precej bolje kot v letnih razmerah, brez orodja.

Tudi zaključek ture je bil lep. Pri Bukovniku smo nadoknadili izgubljene beljakovine z pravimi domačimi mesnimi dobrotami. Tudi del dehidracije smo nadoknadili!

[nggallery id=116]

Kategorije zapisa: Nekategorizirano

5 komentarja

 1. Igor

  Sem že mislil, da informacija, ki mi je prišla na uho o vašem plezanju v VR ni točna, ker Grega ni kaj napisal.
  ČESTITAM !

 2. Andrej Gradisnik

  Ja, včeraj ko sva z Greganom na turnih smučeh v strupenem mrazu s čelnimi svetilkami na glavi sopihala proti Peci je rekel, da nam je odpovedal PR (služba za stike z javnostmi). Tako sem takoj po povratku, ko sem se odtajal popravil napako! Čestitke pa tudi tebi, saj si še vedno v polnem pogonu!

 3. Domen

  Bravo majstori!

 4. Megi

  Uau! Taki vzponi in prispevki kar potencirajo željo, ko bereš …

 5. KosiD

  Čestitke tud z moje strani, me veseli, da smo kljub slabi zimi zelo aktivni!

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

one × five =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.