Prvi poletni dan
Datum objave: Jun 25, 2014

Na poletni solsticij smo se (eni ponovno) udeležili delovne akcije: iz Zapodna smo nosili dile na planino Zapotok, kjer se bo prekrivala streha staje. Streha je že v zelo slabem stanju, del se je že celo podrl, zato gredo vse pohvale odgovornemu organizatorju Sebastjanu Domenihu, da je na kup zbobnal toliko ljudi, ki so radi in še bod(m)o priskočili na pomoč. Res bi bilo škoda, da bi ta staja na tako pravljičnem kraju propadla, saj je prijetna točka za počitek ob poti na Bavški Grintavec in dragocen bivak alpinistom, ki gredo plezat v Srebrnjak, Zapotoški vrh…

Tako je v soboto vsak nesel par rund dil na planino in naredil konkreten kondicijski trening. Res da si na koncu že orng utrujen, ampak veš, da si naredil dobro delo in kar malo pozabiš na vse bolečine.

Ker smo bili prejšnji dan tako zelo pridni :), sva si v nedeljo za ˝nagrado˝ privoščila plezanje v Zapotoškem vrhu. Prvi raztežaj mi ni ostal v dobrem spominu, saj je zelo krušljiv, kasneje pa skala postane kompaktnejša in se prične pravo plezanje in uživanje. Na vrhu sva si seveda privoščila zaslužen počitek in pustila sončku, da naju je prijetno pogrel….Sledil je še sestop na Z stran čez strme trave in grapo na Velika vrata in čez snežišče nazaj do steze.

Bil je res prijeten vikend, ampak žal s slabim priokusom, saj je Blaž na parkirišču ugotovil, da so njemu in še parim vlomili v avto – naj se tatovom prsti posušijo!!!

Kategorije zapisa: Alpinizem

Komentarji

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

1 × 1 =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.